Huawei lancerer 5G-smartphone senere i år

Huawei kan være på vej med de første 5G-telefoner uden for det kinesiske marked siden selskabet blev blacklistet af USA.

Huawei lancerer 5G-smartphone senere i år

I over fire år har Huawei kæmpet med amerikanske sanktioner efter at have fået en plads på USA’s sorte liste i maj 2019.

Det gør, at ingen amerikanske selskaber kan sælge hverken hardware eller software til Huawei, og samtidig kan Huawei heller ikke købe 5G-chips fra amerikanerne.

Se også: Mobiltelefoner med 5G

5G-telefoner fra Huawei

Ifølge et nyt rygte fra Reuters kan Huawei endelig være på vej tilbage til at bruge 5G-chips, der er udviklet i samarbejde med kinesiske Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC).

Fra tredjeparts analysefirmaer, der dækker det kinesiske marked, hører vi, at Huawei og SMIC udvikler 5G-chips ved hjælp af SMIC’s N+1-produktionsproces og Huaweis softwareredskab Electronic Design Automation (EDA).

Baseret på tidligere rygter kan man sammenligne SMIC’s produktionsproces med konkurrenternes 7nm-procesteknologi, når det kommer til kraft og stabilitet, selvom der ikke officielt er tale om en 7nm-proces.

Se også: De bedste telefoner til lave priser

Giver et lille mobilsalg

Den forventede udbytteprocent for Huaweis kommende 5G-chips er under 50 procent. Prognoserne forudsiger en produktion på to til fire millioner 5G-chips med mulighed for at komme op på ti millioner med tiden på markedet uden for Kina.

Det er med andre ord et salg i småtingsafdelingen sammenlignet med det antal enheder, som Apple og Samsung sælger, men det er trods alt et skridt i den rigtige retning for Huawei.

Den første Huawei-telefon med den nyudviklede 5G-chip forventes at komme senere på året.