Sådan bliver Android-topmodellerne i 2023

Hvad kan vi forvente os af smartphones i 2023 og skal du vente med at købe? Nyeste chipset fra Qualcomm afslører hvad næste års Android-mobiler byder på.

Sådan bliver Android-topmodellerne i 2023

Hvad vil næste års smartphones byde på af forbedringer? Qualcomm har netop løftet sløret for deres næste high-end chipsæt, der med stor sandsynlighed vil være at finde i alle de kommende Android-flagskibstelefoner, der kommer første halvår af 2023. Her tager vi et kig på nogle af de ting, som Android-telefonerne vil gøre bedre til næste år. Se også hvilke topmodeller, der er på vej i starten af 2023.

Se også: Sammenlign priser på smartphones

Hurtigere, smartere og bedre Android-telefoner

Hurtigere ydeevne og mere AI

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, men Android-topmodellerne i 2023 bliver hurtigere. Sammenlignet med Snapdragon 8 Gen 1 indeholder det nye Gen 2 en primær kerne baseret på Arm Cortex-X3 på 3,2 GHz. Her er også fire ydelseskerner (en mere end sidste år) på 2,8 GHz og tre effektivitetskerner på 2,0 GHz – alle mellem 200 og 300 MHz hurtigere end Gen 1.

Qualcomm selv siger, at ydeevnen er 35 procent hurtigere end den tidligere generation, med 40 procent strømbesparelse. Der er op til 4,35x hurtigere AI-ydelse end forgængeren.

Hele chippen er bygget på en 4nm-proces, ligesom Gen 1.

Bedre gaming

Man kan også forvente gaming på smartphonen med flere FPS og flottere grafik. Adreno GPUen i Snapdragon 8 Gen 2 er er op til 25 procent hurtigere med 45 procent bedre energieffektivitet. Så man kan altså også forvente at kunne spille længere på en opladning.

Qualcomm oplyser, at chipsættet understøtter hardwareaccelereret Ray Tracing i realtid, der leverer autentisk lys, refleksioner og belysninger til spiloplevelser på desktopniveau.

Flottere fotos og video

Det nye chipsæt fra Qualcomm vil også forbedret kameraet i næste års Android-topmodeller. Med forbedringet til Spectra Image Signal Processoren kan kameraerne identificere forskellige typer emner i et motiv og anvende passende billedjustering.

Dette hjælper kameraet med at skelne mellem ting som ansigter, hår og himmel og foretage farvejusteringer for hver enkelt af dem individuelt, mens billedet optages.

Snapdragon 8 Gen 2 er indstillet til at understøtte nye billedsensorer fra Sony og Samsung, som vi ikke kender mere til endnu.

Mere pålidelig 5G-dækning

I Snapdragon 8 Gen 2 finder man det nye Snapdragon X70 5G Modem. Dette kommer med funktioner som Qualcomm 5G AI Processor, Qualcomm Smart Transmit og Qualcomm 5G PowerSave, der sammen skal give hurtigere hastighed, bedre dækning og kortere forsinkelse samt længere rækkevidde og bedre pålidelighed.

Begge simkort hopper på 5G

Snapdragon X70 modemmet muliggør også, at man kan have to simkort, der samtidigt benytter 5G-netværk.

Dynamic Spatial Audio

Vi kan også se frem til bedre og mere interessant lyd i 2023. Der vil understøttes dynamisk rumlig lyd, så lyden bevæger sig med dig, når du bevæger hovedet med kompatible høretelefoner. Det er en ny tilføjelse til Qualcomms Snapdragon Sound-platform, men det er noget, som allerede tilbydes af LG, Samsung og Apple. Chipsettet kommer også med nyeste Bluetooth 5.3.

Læs også: Qualcomm Snapdragon Sound: Trådløs lyd i hi-fi-kvalitet

Nyeste Wi-Fi 7

I 2023 vil Android-topmodellerne sandsynligvis også understøtte det helt nyt Wi-Fi 7. Wi-Fi 7 kan levere højere hastigheder til alle enheder med en større effektivitet.

Qualcomm FastConnect 7800 Mobile Connectivity System leverer Wi-Fi hastigheder op til 5,8 Gbps.

Hvilke Android-topmodeller er på vej?

Der er mange spændende Android-flagskibstelefoner på vej i starten af 2023. Vi kan se frem til Samsung Galaxy S23, OnePlus 11 Pro samt nye topmodeller fra Xiaomi, Motorola, Oppo og ASUS.

Se også: Nyheder om mobiltelefoner

Det sidste nye om emnet

Siden vi publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. Allerede d. 10/11/2022 gik redaktionen videre med en ny vinkling på emnet Test og anmeldelse af XPENG P7 – Artiklen kan læses her. Du finder seneste nyt her.