Samsung bryder tavsheden om Galaxy AI’s skæbne efter 2025

Hvad kommer der til at ske med de gratis Galaxy AI-funktioner efter 2025, når de ikke længere er gratis? Det ved selv Samsungs mobilchef, T.M. Roh, endnu ikke.

Samsung bryder tavsheden om Galaxy AI’s skæbne efter 2025

Da Samsung introducerede den nye Galaxy S24-serie 17. januar, var det med en lang række AI-funktioner som nogle af de største nyheder. Mange af dem virker dog ikke på dansk, og samtidig kom det også frem, at de kun vil forblive gratis indtil “udgangen af 2025”.

Men hvad så derefter? Det var der ingen, der vidste – og først nu sætter Samsung ord på sine AI-planer efter 2025. Eller rettere mangel på planer.

Læs også: Samsung Galaxy S24 Ultra er officiel: Intelligent topmodel

Topchef ved ikke, hvad der sker efter 2025

Samsungs mobilchef, T.M. Roh, har over for ET Telecom bekræftet det, som vi allerede vidste om Galaxy AI-funktionerne, da Galaxy S24-serien blev lanceret. Han bekræfter først og fremmest, at funktionerne ganske rigtigt vil forblive gratis for kunder frem til og med 2025.

På spørgsmålet om, hvad der så kommer til ske derefter, kan Samsung-chefen dog ikke gøre os meget klogere, for det lader til, at han endnu ikke selv har et svar på det spørgsmål.

T.T. Roh fortæller til mediet, at Samsung endnu ikke har fastlagt noget om fremtiden for Galaxy AI set ud fra et økonomisk synspunkt. Han antydede dog, at der er planer om at introducere flere kraftfulde AI-funktioner i fremtiden – for betalende kunder vel at mærke.

”Ifølge vores analyser er der forskellige behov for mobil AI. Så vil være kunder, der er tilfredse med at bruge AI-funktionerne gratis. Men der kan også være de kunder, der vil have endnu mere kraftfulde AI-funktioner og tilmed betale for dem. Så i fremtidens beslutningsprocesser er det noget, vi tager med i vores overvejelser,” sagde Roh.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S24 Ultra

Vil udrulle AI-funktioner til 100 mio. enheder

Samsung har næsten to år til at beslutte sig, så vi kommer nok til at høre mere om det, når de har noget at fortælle.
T.T. Roh gav dog et ganske rosenrødt billede af Galaxy AI for de kommende måneder. Han sagde, at selskabet har planer om at sende teknologien ud til over 100 millioner enheder på verdensplan dette år.

Samsung har allerede bekræftet, at pakken af AI-funktioner kommer til en række ældre Galaxy-flagskibe som Galaxy S23-serien, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5 og Flip 5 og Galaxy Tab S9-serien. Det vil ske i løbet af første halvår 2024. AI-funktionerne vil formentlig også være at finde i de kommende Galaxy Z Fold 6- og Flip 6-smartphones. Til sammen kan alle disse enheder hjælpe Samsung med at opnå sit mål på 100 millioner enheder.

Læs også: Billig Samsung Galaxy S24 Ultra: Prisfald på over 1.300 kroner