Samsungs næste foldbare smartphone får stor overhaling

Lækkede pressefotos afslører, at Samsung Galaxy Z Fold 2 bliver en stor forbedring i forhold til den tidligere foldbare mobil fra Samsung.

Samsungs næste foldbare smartphone får stor overhaling

Da Samsung lancerede Galaxy Fold i februar 2019, vakte det stor interesse alene fordi telefonens skærm kunne foldes 180 grader.

Flere ting ved Galaxy Fold vakte dog knap så stor begejstring. På ydersiden havde Samsung monteret en meget lille skærm på kun 4,6”, og i øverste højre hjørne af den foldbare indre skærm på 7,3” var der lavet en stor udskæring til to selfiekameraer.

Nå ja, og så var der hele problematikken om hængslerne og selve foldemekanismen, som lod støv trænge ind i AMOLED-skærmpanelet. Det fik Samsung til at udskyde lanceringen for at udgive en revideret udgave med forbedret foldemekanisme i september.

Samsung Galaxy Fold led med andre ord af en masse børnesygdomme, men dem ser Samsung ud til at have lært af. Nye lækkede billeder af den kommende Galaxy Fold Z 2 viser i hvert fald, at der er rettet op på flere af de fejlene og manglerne i den første Galaxy Fold.

Det er hjemmesiden MySmartPrice, som har afsløret en række pressefotos, som skulle stamme fra en betroet kilde.

Læs også: Test: Samsung Galaxy Fold – Foldbar fremtid

Større ydre skærm og farvel til stor notch

De to største kritikpunkter ved Galaxy Z Fold ser ud til at være fortid med Galaxy Z Fold 2. Først og fremmest ser Samsung ud til at udnytte pladsen på ydersiden langt bedre til en skærm, der faktisk fylder nærmest hele fronten.

Forudsat at den nye Galaxy Z Fold 2 får nogenlunde samme fysiske størrelse, er det ikke utænkeligt, at Galaxy Z Fold 2 får en ydre skærm på omkring de 6,5” mod kun 4,6” i forgængeren. Dermed bliver Galaxy Z Fold 2 langt mere anvendelig som en normal smartphone, når man ikke folder den store, indre skærm ud.

Og netop når det kommer til den indre skærm, er der også en stor forbedring at finde: Skærmen får Samsungs såkaldte Infinity-O-design – det vil sige, at der kun laves et lille hul øverst i skærmen til frontkameraet modsat i forgængeren, hvor en stor del af det øverste af skærmen var skåret væk for at gøre plads til to kameraer.

Ser man på hele kanten rundt om den store, indre skærm, ser der også ud til at være en forskel. Hvor den første Galazy Z Fold havde en svag forhøjning hele vejen uden om den foldbare skærm, ser hele skærmarealet ud til at være fuldstændig plant i den kommende Galaxy Z Fold 2.

Det, kombineret med de nye, friske farver og et kamerahus på bagsiden, der matcher med den kommende Galaxy Note 20-serie, giver umiddelbart den kommende Galaxy Z Fold 2 et mere elegant design.

Læs også: Første billede af Samsung Galaxy Z Fold 2 dukker op

Bliver præsenteret 5. august

Samsung afholder en stor Unpacked-event den 5. august, hvor Samsung mere eller mindre har bekræftet, at vi får fem forskellige store nyheder at se: denne Galaxy Z Fold 2, Galaxy Note 20-telefonerne, Galaxy Tab S7, Galaxy Watch 3 og Galaxy Buds Live.

Alle produkterne er lang tid i forvejen blevet lækket, så der er faktisk ikke mange flere overraskelser tilbage end de danske priser og tilgængeligheden af produkterne.

Mobilsiden dækker naturligvis alle nyhederne fra Samsungs store Unpacked-event 5. august.

Læs også: Find de bedste priser på Samsung-telefoner