Amerikansk embedsmand beskylder TikTok for at være en sikkerhedsrisiko

Tjenesten TikTok, som tidligere var amerikansk og gik under navnet Musical.ly, beskyldes nu for at udgøre en sikkerhedsrisiko i USA.

Amerikansk embedsmand beskylder TikTok for at være en sikkerhedsrisiko
Er man et kinesisk teknologiselskab, har man formentlig været udsat for problemer fra amerikansk side. Se bare på Huaweis situation.
Nu rammes den kinesiskejede sociale medie-platform TikTok endnu en gang. Denne gang er det den amerikanske senator Josh Hawley, der langer ud efter TikTok. Det sker efter, at en anden amerikansk senator, Charles Schumer har sørget for, at TSA har bandlyst platformen. Også Josh Hawley er interesseret i et forbud, der forhindrer alle føderalt ansatte i at bruge TikTok på enheder, de har fået fra staten. Årsagen er mistanke om nært samarbejde mellem TikTok og den kinesiske regering.
Huawei Mate Xs
Huawei Mate Xs lanceres uden Googles tjenester, som følge af handelsforbuddet mellem Huawei og Google.
I 2017 opkøbtes den populære amerikanske sociale medier-app Musical.ly af ByteDance og skiftede navn til TikTok. ByteDance er et kinesiske selskab, der derfor hører under kinesiske lovgivning. USA ser som bekendt Kina som en trussel mod ytringsfrihed, privatlivets fred og almen sikkerhed. Josh Hawley mener på den baggrund, at brugen af appen er en stor sikkerhedsrisiko, da den indsamler store mængder data, og efter Hawleys opfattelse er tvunget til at dele dette data med den kinesiske regering.

Han har dog ikke meddelt noget om bevis for disse anklager, og det er uklart om bevismateriale vil blive vist frem.

Hans forslag viser imidlertid, at de amerikanske politikere bliver mere bekymrede for mulighederne for den kinesiske regering for at nå amerikanske borgere. Mere end 50 procent af TikToks brugere er unge mennesker mellem 16 og 24 år.

TikTok har meddelt, at data fra amerikanske brugere bliver opbevaret i USA, men det mindsker ikke amerikanernes uro. De forholder sig skeptiske overfor hvor meget indflydelse det kommunistiske parti i Kina på TikTok.

TikTok har via en talsperson meddelt, at senatorernes holdning er ubegrundet, men at selskabet forstår bekymringerne og arbejder på bedre at kunne forklare amerikanerne sine policys.