Android 10 kommer til ældre OnePlus-telefoner

Fire ældre OnePlus-modeller får også Android 10, hvilket betyder, at hele 10 OnePlus-modeller ender med det seneste styresystem.

Android 10 kommer til ældre OnePlus-telefoner

I går præsenterede OnePlus den seneste serie af smartphones i form af OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro, og den dyrere OnePlus 7T Pro McLaren Edition. De tre telefoner var dog ikke den eneste nyhed, der blev præsenteret under eventet i London.

Læs også: Her er OnePlus 7T Pro og 7T Pro McLaren Edition

Til de OnePlus-brugere, der ikke har skiftet til nyere modeller de seneste år, er der godt nyt. Det er nemlig blevet bekræftet, at en række ældre modeller også får opdateringen til Android 10. Hvilke modeller, og hvornår, kan du læse her:

OnePlus 6T
OnePlus 6T fik sidste år en ganske god karakter af Mobilsiden.dk, og nu får den altså også Android 10. Foto: Mobilsiden.dk

Først og fremmest brystede OnePlus sig af, hvor hurtigt de udruller opdateringer til deres telefoner. Først og fremmest på grund af det omfattende betaprogram, både åbent og lukket, dernæst ved hjælp af det efterhånden store “OnePlus Community”. Det tog OnePlus 17 dage at opdatere OnePlus 7 og OnePlus 7 Pro til Android 10, omend vi har hørt fra flere af vores læsere, at de stadig ikke har modtaget opdateringen. Ikke desto mindre er den kinesiske producent uden tvivl blandt de hurtigste til at opdatere – i hvert fald deres nyeste modeller.

Læs også: Test: OnePlus 7T – Nærmest Pro

De lidt ældre modeller har i sagens natur længere til de nyeste opdateringer, hvilket der er en længere teknisk forklaring på, men ventetiden ser ud til at være dét værd. Hele fire ældre OnePlus-modeller får snart Android 10, hvilket bringer antallet af Android 10-enheder fra den kinesiske producent op på hele ti styk, hvis man altså tæller de to McLaren-versioner med.

OnePlus 6T McLaren Edition
Sidste års McLaren Edition er selvfølgelig blandt de telefoner, der modtager opdateringen til Android 10. Foto: Mobilsiden.dk

De første af de ældre modeller, der får opdateringen til Android 10 er OnePlus 6 og OnePlus 6T. Opdateringen til de to modeller ruller efter planen ud i denne måned, så ventetiden er ikke helt så lang. Anderledes set det dog ud med OnePlus 5 og OnePlus 5T, der ikke ser ud til at få opdateringen før engang i andet kvartal af 2020. Skæver man til andre producenter, så er det dog stadigvæk imponerende, at OnePlus overhovedet formår at opdatere 5 og 5T. Det svarer til at Samsung opdaterer Galaxy S7 og Galaxy Note7 til Android 10, hvilket virker meget usandsynligt.

Nye OxygenOS 10-funktioner inkluderer bl.a.:

  • Horizon Light: Der er nu fire Horizon Light-farver at vælge imellem på OnePlus 7T Pro.
  • Tilpasning: Nye tilpasningsmuligheder som fx baggrunde, urtyper og Horizon Light er nu at finde et sted.
  • Skift apps ved landskabsvisning: Skift mellem apps, mens en video kører i horisontal visning, uden at du skal gå tilbage til portrætvisning.