Android 13 Beta 2 klar – se funktioner og nyheder

På Google I/O 2022 præsenterede Google Android 13 i Beta 2-version - det er tæt på den endelige version. Se nogle af de nye funktioner her.

Android 13 Beta 2 klar – se funktioner og nyheder

Nu kan du få et nærmere indblik i de nye muligheder, der kommer til Android 13. Google afslørede på sin udviklerkonference I/O 2022 i går, at den anden offentlige betaversion af Android 13 vil være tilgængelig fra nu.

Android skal fungere bedre med ure og tablets

Google sagde, at den seneste version af styresystemet er designet, så man skal kunne gøre endnu mere med telefonen i centrum og at Android skal fungere endnu bedre med andre enheder som tablets og ure.

Fokus på privacy

Du kan forvente opgraderinger af privatlivets fred og sikkerhed samt flere måder at personliggøre din enhed på med f.eks. app-ikoner.

I Android 13 får man mere kontrol over, hvilke personlige oplysninger man deler, og mere detaljeret kontrol over, hvilke filer ens apps kan få adgang til. I stedet for at tillade adgang til “Filer og medier” er der to nye kategorier, som du kan kontrollere adgangen til: “Fotos og videoer” og “Musik og lyd”.

Google vil også gøre brugerne mere bevidste om, hvordan de bruger apps. Selvom app-meddelelser ofte giver nyttige og rettidige påmindelser, bør du have mere kontrol over, hvilke apps du vil modtage meddelelser fra, forklarer de og i Android 13 skal apps få din tilladelse, før de kan sende dig notifikationer.

Desuden reducerer Google antallet af apps, der kræver din placering. Du behøver f.eks. ikke længere at give apps tilladelse til at angive din placering for at aktivere Wi-Fi-scanning.

Android 13 går videre for at hjælpe dig med at være på forkant med risici med rettidige anbefalinger og muligheder for at forbedre dit privatliv. Du modtager allerede en advarsel, når en app får adgang til dit udklipsholder. Nu går Android videre og sletter automatisk din udklipsholderhistorik efter en kort periode, så apps på forhånd er blokeret for at se gamle kopierede oplysninger.

Tablets i fokus

Der er stor fokus på Android-tablets denne gang med funktioner som f.eks. en ny proceslinje nederst på startskærmen og nyt design til mere end 20 Google-apps, herunder Beskeder, Kort og YouTube Music.

En tabletbruger trækker og slipper apps som Google Fotos og Gmail over i delt skærm fra det nye punkt Alle apps på proceslinjen.

Se også: Priser på Android telefoner

Android 13 klar til efteråret

Det var allerede forventet, at Google ville frigive den anden betaversion i denne måned, mens de bevæger sig mod en endelig Android 13-udgave senere på året.