Android beskeder bliver nu sikrere med end-to-end kryptering

Google Beskeder på Android-telefoner bliver nu udstyret med end-to-end kryptering, så dine private informationer er bedre sikret.

Android beskeder bliver nu sikrere med end-to-end kryptering

Google har endelig fået rullet de smarte sms-beskeder med RCS ud globalt, hvilket giver en masse ny funktionalitet og samtidig også højner sikkerheden. Og nu bliver sikkerheden langt højere, da Google nu også er klar med end-to-end kryptering af appen Beskeder.

Bruger du Android, så har du med stor sandsynlighed også appen Beskeder installeret, som anvendes til sms. Med RCS bliver denne app omdannet fra gammeldags sms til moderne instant messaging beskeder, hvor man kan dele billeder, video, emojies og meget mere i høj kvalitet. Appen kommer efterhånden som standard på mange Android-telefoner, men enkelte producenter benytter stadig deres egen. Du kan dog altid hente og installere Google Beskeder, hvis du skulle have lyst til det. Og det er der nu endnu mere grund til end nogensinde før.

Læs også: RCS understøtter snart krypterede beskeder

Beskeder på Android bliver sikrere

For med RCS aktiveret, så har Google haft travlt med at teste kryptering af beskeder. Og nu er beskeden altså, at end-to-end kryptering i Google Beskeder har forladt beta og rulles ud globalt.

Herunder kan du se Googles forklaring af end-to-end kryptering i Beskeder-appen:

Sådan virker det

For at end-to-end kryptering skal fungere, skal begge parter have chatfunktioner slået til i Android Beskeder. Du finder disse indstillinger i Beskeder-appen, men for de fleste vil dette automatisk være aktiveret. For at kunne sende krypterede beskeder skal telefonen have internetadgang, enten mobildata eller Wi-Fi. Man kan også sende via sms og mms, men så mister man krypteringen. Man kan se beskederne er krypteret med en lille hængelås under beskeden.

Se også: De bedste Android-telefoner lige nu