Apple CarPlay eller Android Auto – hvad er bedst?

Skal man bruge Android Auto eller Apple CarPlay i bilen? Her kigger vi på fordele og ulemper ved Android Auto og Apple Carplay og finder den bedste.

Apple CarPlay eller Android Auto – hvad er bedst?

Bilproducenternes infotainmentsystemer får i dag stor konkurrence fra Apple og Google, som meget gerne vil stå for den forbundne del af bilen. Google tilbyder Android Auto og Android Automotive, hvor førstnævnte er den mest udbredte (endnu) og Apple tilbyder CarPlay. I denne artikel kigger vi nærmere på hvad Android Auto og Apple CarPlay er, hvad de to platforme tilbyder og hvilken der er bedst.

Længe har bilproducenterne insisteret på, at deres infotainmentsystemer var de bedste og ikke tilbudt Apples og Googles løsning. Men forbrugernes ønsker har efterhånden presset dem langt nok til, at implementere enten én eller begge tredjepartsplatforme i deres biler. Og der er flere gode grunde til, at man skal benytte sig af Android Auto eller Apple CarPlay. Læs med her, hvor vi kigger nærmere på techgiganternes smarte systemer til bilen.

Se også: Biler med Android Automotive: Se alle bilmodeller her

Se også: Biler med Apple CarPlay: Disse bilmodeller understøtter det

Hvad er Apple CarPlay og Android Auto?

Hvad er Apple CarPlay og Android Auto egentlig? Kort fortalt er de to platforme en slags forlængelse af din telefon, i et interface skræddersyet til brug i en bil.

Forbinder man en Android-telefon eller en iPhone til en bil med Android Auto eller Apple CarPlay, så vises telefonens indhold på bilens infotainmentsystem. Og dette giver nogle unikke muligheder, som bilens eget infotainmentsystem sjældent kan prale af.

I langt de fleste tilfælde forbindes en Android-telefon eller iPhone stadig med kabel til bilens USB-A port. I nogle nye bilermodeller er der dog indbygget (hos nogle er det dog ekstratilbehør) trådløs forbindelse, så man slipper for at fedte rundt med et kabel.

Android Auto og Apple CarPlay styres på samme måde som bilens indbyggede infotaintmentsystem, men virker ofte mere hjemmevant, da det minder om systemet i den telefon man bruger.

Apple CarPlay og Android Auto er tilgængeligt i en lang række biler. Se her hvilke biler der har Android Auto.

Se også: Danskerne bruger masser af mobildata i bilen

Hvad kan Apple CarPlay og Android Auto?

Det lyder jo meget smart, men hvad kan det der CarPlay og Android Auto, som et almindeligt infotainmentssystem ikke kan? Der er flere ting, der gør Googles og Apples platform til det bedre valg.

Med Apple CarPlay og Android Auto kan man foretage opkald, høre musik fra streamingapps, fx Spotify, bruge navigation fra Google Maps og Apple Kort samt styre det meste med de to systemernes indbyggede digitale assistenter, Google Assistent og Siri. Her kan man få oplæst beskeder og notifikationer og med stemmekommandoer diktere svar på beskeder, sætte musik på, angive navigationsdestination, finde nærmeste benzintank/ladestander og meget mere, helt uden at flytte blikket fra vejen. Man kan også hente apps, som fx Waze.

Apple CarPlay og Android Auto er altid forbundet til internettet, hvilket betyder systemerne altid er opdateret. Det betyder, at software og apps altid er opdaterede. Så er navigation og kort fx altid up-to-date. Derudover giver opdaterede systemer som regel en bedre sikkerhed.

Android Auto
Android Auto har den mest hjælpsomme assistent.

Læs også: De første test af Android Automotive – En solid platform

Er Apple CarPlay eller Android Auto bedst?

Nogle biler kommer kun med Apple CarPlay og andre kommer kun med Android Auto. De fleste kommer dog heldigvis med begge dele, så skulle du skifte fra Android til iPhone, eller den anden vej rundt, så behøver du ikke skifte bilen ud (det skal selvfølgelig ikke tages alt for seriøst). At have både CarPlay og Android Auto giver dog plads til fleksibilitet, hvor man kan skifte efter lyst og behov. Det store spørgsmål er dog, hvilket system der er det bedste – er det Apple CarPlay eller Android Auto?

Spørger du bilforhandleren, så bliver du nok mødt med et “vi anbefaler Apple CarPlay” og “Android Auto er besværligt”. Det har undertegnede selv oplevet og hørt det samme fra andre. Det er dog ikke sandheden, langt fra. Det er lige så let at komme i gang med Android Auto, som Apple CarPlay – og det er ret simpelt. De to systemer er forskellige, men kan samtidig mange af de samme ting.

Apple CarPlay
Apple CarPlay har ry for at være mere simpelt og lettere at gå til.

Android Auto har disse fordele:

  • Opdateres oftere: Opdateringer til CarPlay kommer med iOS-opdateringer, som ikke kommer særligt ofte. Der kommer derimod jævnligt opdateringer til Android Auto.
  • Bedste assistent: Begge systemer har en digital assistent, men Android Autos er den bedste. Google Assistent forstår mere, kan hjælpe med flere ting og virker i tredjepartsapps.
  • Bedre navigation: Selvom Apple Maps er bedre, så er Google Maps stadig bedst til vejvisning og navigation. Man kan dog også hente Google Maps til Apple CarPlay.
  • Flere apps: Der er flere tredjeparts apps til Android Auto.

Apple CarPlay har disse fordele:

  • En anelse simplere: Knap så mange apps og en super simpel brugerflade får CarPlay til at virke som det letteste og mest simple.
  • Flere Google apps: Her er også flere af Googles apps, end der er Apples apps på Android Auto.
  • Færre fejl: Der bliver oftere rapporteret om fejl i Android Auto (ofte efter en ny opdatering), end der gør i CarPlay.

Så er Android Auto eller Apple CarPlay bedst? I sidste ende kommer det med stor sandsynlighed ned til, hvilken telefon du har i lommen. Lige meget hvilken telefon du har, så får du en god oplevelse med både Apple CarPlay og Android Auto. Ingen af dem er perfekte, men de er begge gode –  og ikke mindst bilernes indbyggede infotainmentsystemer overlegne.

Se også: Nyheder om elbiler og teknologi i biler

Seenste nyt om emnet

Emnet kunne ikke ligge dødt alt for længe. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. d. 19/8/2021 fulgte vi artiklen op med historien; Apple Watch Series 7: Lanceringsdato, funktioner og design – Du kan læse den her. Absolut seneste nyt om temaet kan du finde her.