Apple har store ambitioner med iOS 18

iOS har lignet sig selv i flere år, men med iOS 18 har Apple dog store ambitioner. Det kan betyde designændringer samt nye spændende funktioner.

Apple har store ambitioner med iOS 18

I sidste uge blev Apple, ifølge mediet Bloomberg, nødt til at sætte en midlertidig stopper for udviklingen af iOS 18. Den version, der arbejdes på i øjeblikket, levede nemlig ikke op til Apples egne forventninger.

Det har givet Apple mulighed for at arbejde med fejlrettelser og generelle optimeringer. På trods af den mindre forsinkelse i udviklingen af iOS 18 har Apple fortsat store planer med det kommende styresystem til iPhone.

Se også: De bedste priser på brugte iPhones finder du hos Swappie

iOS 18 med større fokus på AI

Et af tidens helt varme emner er AI eller kunstig intelligens. De forskellige techgiganter, herunder Google og Microsoft, har allerede deres eget bud på en generativ AI eller AI-chat, der kan generere unikt indhold ud fra såkaldte prompts fra brugeren.

Endnu har vi dog til gode at få Apples bud på en sådan AI, men det vil, ifølge rygterne, ændre sig med iOS 18.

Ifølge Bloomberg vil Apple nemlig næste år fokusere på software – altså iOS 18 – frem for hardware, da de næste iPhones får relativt små forbedringer. Her vil AI være et af de helt store fokuspunkter i iOS 18.

Midlertidigt stop i udviklingen får ingen større betydning

På trods af det midlertidige stop af udviklingen af iOS 18 ser det ikke ud til at få nogen større betydning for udviklingen af iOS 18 i det store billede.

Ifølge Bloomberg vil der ikke blive tale om en større forsinkelse af iOS 18. Det kommer snarere til at betyde mindre tid for Apple til at finpudse iOS 18 op til lanceringen af det nye styresystem næste år.

Den gode nyhed ved det midlertidige stop af udviklingen er dog, at det tyder på, at Apple tager kvalitetskontrol mere seriøst end nogensinde før.

Se også: Apple arbejder på “ansvarlig” chatbot-konkurrent til ChatGPT