Apple lancerer iOS 17.3 i næste uge – her er nyhederne

iOS 17.3 ruller ud i starten af næste uge og kommer blandt med bedre beskyttelse mod tyve, der aflurer din PIN-kode og dermed kan overtage både din iPhone og dit Apple-id.

Apple lancerer iOS 17.3 i næste uge – her er nyhederne

I forbindelse med afsløringen af en ny sportsrem i Black Unity til Apple Watch røbede Apple også, at iOS 17.3 til iPhone og iPadOS 17.3 til iPad er lige på trapperne.

Softwareopdateringen vil med al sandsynlighed rulle ud enten mandag den 22. januar eller tirsdag den 23. januar.

“Den nye Unity Bloom-baggrund til iPhone- og iPad-låseskærmen fås også fra næste uge og kræver iPhone Xs eller nyere med iOS 17.3 eller iPad (6. generation og nyere), iPad mini (5. generation og nyere), iPad Air (3. generation og nyere), 12,9″ iPad Pro (2. generation og nyere), 10,5″ iPad Pro og 11″ iPad Pro (1. generation og nyere) med iPadOS 17.3.”

Se også: Den billigste iPhone på markedet er brugt

Her er nyhederne i iOS 17.3 og iPadOS 17.3

Blandt de nye funktioner og ændringer i opdateringen til iPhone er funktionen “beskyttelse af stjålet enhed”, fælles afspilningslister i Apple Music og en såkaldt Unity Bloom-baggrund til låseskærmen. Det er i en fodnote omhandlende den nye baggrund, at Apple afslørede den kommende udrulning af iOS 17.3 og iPadOS 17.3.

Beskyttelse mod stjålet enhed

Tidligere i år kunne The Wall Street Journal afsløre, at tyve spionerede på iPhone-brugere for at aflæse PIN-koden, inden de stjal en iPhone. Det skete som oftest på offentlige steder som barer eller lignende.

Når tyven kender PIN-koden, kan vedkommende også ændre ofrets kodeord til Apple-id, slå “Find” fra og dermed få fuld kontrol over telefonen. Tyven kan desuden bruge PIN-koden til at få adgang til de kodeord, der er gemt i iCloud-nøglering og anden følsom information.

“Beskyttelse mod stjålet enhed” er Apples forsøg på at løse dette problem. Ifølge Apple er funktionen designet til at tilføje endnu et lag af sikkerhed i det tilfælde, at nogen har stjålet ens telefon og samtidig fået fat i PIN-koden.

Når funktionen er slået til, er det nødvendigt at kunne identificere sig med Face ID eller Touch ID for at kunne gøre en af følgende ting:

  • Få adgang til koder og nøgler gemt i iCloud-nøglering
  • Ansøge om et nye Apple Card eller se et Apple Cards virtuelle kortnummer
  • Slå funktionen Mistet fra
  • Slette al indhold og indstillinger
  • Foretage visse ting med Apple Cash og opsparing i Wallet-appen
  • Benytte betalingsmetoder i Safari
  • Bruge iPhonen til at gennemføre opsætning af en ny enhed

Skal man foretage særligt personfølsomme ting som at skifte kodeordet til det Apple-id, der hører til telefonen, giver funktionen en sikkerhedsforsinkelse på en time ud over den biometriske identificering. Det betyder, at brugeren skal identificere sig med Face ID eller Touch ID, vente en time og derefter identificere sig med Face ID eller Touch ID igen. Det er dog ikke ikke nødvendigt, hvis telefonen befinder sig på et kendt sted som derhjemme eller på arbejdspladsen.

De opgaver, der kræver identificering med Face ID eller Touch ID og har en times sikkerhedsforsinkelse, når funktionen er slået til, er følgende:

  • Ændre kodeordet til Apple-id
  • Opdatere udvalgte sikkerhedsindstillinger for Apple-id såsom at tilføje eller fjerne en godkendt enhed, et godkendt nummer, gendannelsesnøgle eller en gendannelseskontakt
  • Ændre koden til telefonen
  • Tilføje eller fjerne Face ID eller Touch ID
  • Slå Find fra
  • Slå beskyttelse mod stjålet enhed fra

Beskyttelse mod stjålet enhed er en funktion, der skal slås til, og man finder den i Indstillinger under Face ID & kode. Den er tilgængelig for alle iPhones, der er kompatible med iOS 17.3.

Fælles afspilningslister i Apple Music

iOS 17.3 og iPadOS 17.3 introducerer også en ny funktion i Apple Music, fælles afspilningslister. Funktionen giver brugere med abonnement på Apple Music mulighed for at lade flere personer tilføje, flytte og fjerne sange fra en delt afspilningsliste. Brugerne kan desuden reagere på sange med animerede emojis.

Denne funktion skulle have været med i iOS 17.2, men blev fjernet fra opdateringen i slutningen af betaperioden. Den kom derefter med igen i iOS 17.3, og ifølge Apples hjemmeside er den altså stadig inkluderet.

Unity Bloom-baggrund til låseskærmen

iOS 17.3 og iPadOS 17.3 introducerer også en ny baggrund til låseskærmen kaldet Unity Bloom. Den kan man anvende på sin iPhone eller iPad for at vise sin støtte til afroamerikanske personer.

Apple siger, at “blomster i fuldt flor og levende farver repræsenterer panafrikanisme og symboliserer flere generationers samarbejde om at komme uretfærdighed og systemisk social ulighed til livs”.

Der kommer også et Black Unity Sport Band til Apple Watch med en matchende Black Unity-urskive. Den bliver tilgængelig i watchOS 10.3, der også ruller ud næste uge.

Læs også: iPhone 16 får mere RAM, hurtigere Wi-Fi og opgraderet 5G