iPhone 16 får mere RAM, hurtigere Wi-Fi og opgraderet 5G

Til september annoncerer Apple den næste iPhone 16-serie. Her kan du blandt andet se frem til mere RAM, opgraderet chips, ny kamerasensor og formentlig Wi-Fi 7.

iPhone 16 får mere RAM, hurtigere Wi-Fi og opgraderet 5G

Traditionen tro ventes Apple at løfte sløret for en ny iPhone-serie til september, og i år er vi nået til iPhone 16. Som sædvanligt florerer det også allerede med rygter om næste generation af iPhones.

De seneste rygter om iPhone 16-serien kommer fra den kinesiske investeringsbank Haitong Securities, hvor analytikeren Jeff Pu står bag et investeringsnotat, som 9to5Mac har set.

Se også: Den billigste iPhone er altid brugt

Nye detaljer om iPhone 16-serien

I notatet præsenterer investeringsbanken i detaljer, hvad vi kan forvente os af iPhone 16 og iPhone 16 Pro. Ifølge analytikeren bliver det processoren Apple A18, der kommer til at sidde i iPhone 16 og iPhone 16 Plus. Det er dermed første gang, grundmodellerne får en processor bygget på den mere kraftfulde og mere effektive 3 nanometer fremstillingsproces ligesom A17 Pro-chippen i iPhone 15 Pro og 15 Pro Max.

I iPhone 16 Pro-modellerne kommer vi til at finde den kraftigere A18 Pro-chip.

Udover de nye A18-chips får iPhone 16 også 8 GB RAM, mener Jeff Pu. Det er en stigning fra de 6 GB RAM, der sidder i iPhone 15 og iPhone 15 Plus. I dag har iPhone 15 Pro og 15 Pro Max allerede 8 GB RAM. Om iPhone 16 Pro og 16 Pro Max beholder også får 8 GB RAM eller endnu mere, er endnu uvist. I dag kan visse Android-telefoner, blandt andet OnePlus, fås med helt op til 24 GB RAM.

Læs også: Prototype afslører: iPhone 16 Pro får nyt og større batteri

Opgraderet 5G-modem understøtter 5G-Advanced

iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max får ifølge Jeff Pu Qualcomms nyeste Snapdragon X75 5G-modem. iPhone 16 og 16 Plus må nøjes med Qualcomm X70-modemmet, der allerede sidder i alle iPhone 15-modeller og giver en markant forbedring af 5G-hastighederne sammenlignet med Qualcomms Snapdragon X65-modem i iPhone 14-modellerne.

Det nye modem i iPhone 16 Pro og 16 Pro Max er det første fra Qualcomm til at understøtte 5G-Advanced (5.5G). Modemmet kommer også med en ny arkitektur og softwarepakke, som muliggør flere nye teknologier. De forbedrer kort sagt alt fra mobildækning og dækning til latenstid og strømeffektivitet.

Ud over smartphones som Apples næste iPhones vil Qualcomms modem også blive brugt i 5G-routere, biler, industrielt IoT, og private 5G-netværk.

Hvis Jeff Pu har ret i sine antagelser, betyder det, at Apple har planer om at give de iPhone 16-telefonerne forskellige modemmer og dermed også forskellige 5G-hastigheder, alt efter om man er villig til at købe en billig iPhone 16 eller en iPhone 16 Pro.

iPhone 15-serien er dog i forvejen førende, når det kommer til netværkshastigheder. Det er nemlig iPhone 15 Pro, der med afstand er den telefon, der opnår de højeste gennemsnitlige downloadhastigheder i Danmark.

Læs også: Tre prototyper af iPhone 16 lækket – se designændringerne

Ny 48 megapixel kamerasensor og Wi-Fi 7

I investeringsnotatet gentager Jeff Pu gentager også ting, som vi tidligere har hørt. I år skulle iPhone 16 få et kamera med en 48 megapixel sensor med ultravidvinkellinse, hvor opløsningen forøges fra 12 til 48 megapixel. Samme ændring har analytikeren Ming-Chi Kuo berettet om. Det kan betyde, at rumlige videooptagelser, som bruger denne kamerasensor, også får en opgradering.

Endelig oplyser Jeff Pu, at iPhone 16 og iPhone 16 Plus får understøttelse af Wi-Fi 6E, som kun iPhone 15 Pro og 15 Pro Max i dag har. iPhone 15 og iPhone 15 Plus, derimod, understøtter kun Wi-Fi 6.

Wi-Fi 6E introducerer 6 GHz-frekvensbåndet, hvilket giver højere hastigheder, kortere latenstid og generel bedre netværksegenskaber.

Det forlyder også, at iPhone 16 Pro-modellerne kan få understøttelse af Wi-Fi 7. Wi-Fi 7 blev officielt lanceret i sidste uge med en række forskellige forbedringer.

Se også: Se priser på iPhone 16-serien