Apples seneste iPhone-software er propfyldt med fejl

Omvendt tastatur, frossen skærm, apps der går ned, overdrevent batteriforbrug og mange andre fejl døjer brugere med i Apples seneste iPhone-software.

Apples seneste iPhone-software er propfyldt med fejl

Apple, der hos mange kendes for at levere nogle af de mest gennemtestede softwareopdateringer, er kommet i modvind med seneste store opdatering til iPhones. Selvom Apple har rullet flere opdateringer med rettelser ud til iOS 16, beklager iPhone-ejere sig over en bred palette af fejl.

Det var i september 2022, at Apple sammen med nyeste iPhone 14-serie løftede sløret for deres næste software til deres smartphone. iOS 16 kom med flere nye funktioner, hvor nogle var unikke for iPhone 14 Pro-modellerne. Da iOS 16 rullede ud oplevede brugerne mange fejl, hvilket ofte er tilfældet efter så stor en opdatering. Men selvom der nu er gået flere måneder er det ikke lykkedes Apple at få styr på den nye iPhone-software.

Se også: Test af iPhones 

iPhone-ejere utilfredse med fejl i iPhone-software

På sociale medier og på Apples support fortæller brugerne, at de oplever usædvanligt mange fejl og dårlig systemydelse efter den seneste opdatering af iOS. Ifølge brugerne er der tale om mange forskellige problemer, herunder fejl i Spotlight-søgning, tastaturet vises ikke i apps, overdrevent batteridræn, kamera-appen fryser, problemer med Focus-tilstande, fejl i Apple Music-appen, HomeKit-tilbehør virker ikke og fejl med Apple CarPlay.

Brugerrapporter tyder på, at problemerne ikke er begrænset til en bestemt iPhone-model, da iOS 16 understøttes fra den aldrende iPhone 8 til nyeste modeller. Selv med de nyeste high-end iPhones, iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, oplever brugerne problemer, herunder et langvarigt problem med, at enheden bliver sløv, når brugeren går ud af en app.

iOS 16.2 blev frigivet i sidste måned efter at have været testet af udviklere og offentlige testere siden oktober. I løbet af betatestperioden i oktober, november og december udgav Apple fem opdateringer, der adresserede fejl og problemer rapporteret af testere.

Med de mange fejl der opleves kan man forvente, at Apple arbejder overtid på at rette dem. Derfor forventes det af flere, at der kommer en opdatering med fejlrettelser inden iOS 16.3 med nye funktioner rulles ud. Der er dog intet ord fra Apple endnu.

Se også: Se laveste priser på iPhones