Avis: Qualcomm og Samsung arbejder allerede på Snapdragon 845

Qualcomms næste Snapdragon 845-processor er ifølge avis allerede undervejs. Processoren får, ligesom i år, debut i Samsungs næste topmodel.

Avis: Qualcomm og Samsung arbejder allerede på Snapdragon 845

Samsung Galaxy S8, som har en Snapdragon 835-processor i USA, er knapt nået at lande i butikkerne, før rygterne om næste generations processor begynder at florere.

Mediet Aju Business Daily erfarer, at Qualcomm allerede er begyndt at rette sigtet mod næste års processor. Med al sandsynlighed får den navne Snapdragon 845, lyder det. Med dette års Snapdragon 835-processor gik Qualcomm sammen med Samsung, som er specialist i at fremstille mobilprocessorer i en 10 nanometer fremstillingsproces.

Læs også: Qualcomm Snapdragon 835: Ny superprocessor slippes løs

Qualcomm henter ifølge oplysningerne også hjælp udefra i år, men først når processoren er færdigudviklet, bestemmes det, om den skal fremstilles hos Samsung eller chipproducenten TSMC, som også producerer Apples processorer.

Samsung er dog utvivlsomt en del af forberedelserne uanset om det er sydkoreanerne eller TSMC, der ender med at producere Snapdragon 845. Det skulle nemlig allerede være bestemt, at processoren debuterer i Samsungs næste topmodel, der – ikke overraskende – skulle få navnet Galaxy S9. Lige i forhold til Samsungs smartphones har Qualcomms processorer dog ikke den store relevans, da bruger sine egne Exynos-processorer, der yder tilsvarende, alle andre steder end USA og Kina.

I forhold til konkurrenterne har det dog stor betydning, hvis Samsung igen får lov til at have eneret på processoren i begyndelsen. I år med Snapdragon 835 betød det blandt andet, at LG måtte lancere topmodellen G6 med den lidt ældre og ikke nær så kraftige Snapdragon 821, og HTC har endnu til gode at lancere deres topmodel med Snapdragon 835.

Samsung har ifølge avisen The Investor ikke ønsket at kommentere på rygterne.