Google arbejder på Apple-lignende “Find min telefon”-netværk

Det tyder på at Google er på vej med en version af "Find min", der minder om Apples, hvor et helt netværk gør det let at finde tabte ting og sager.

Google arbejder på Apple-lignende “Find min telefon”-netværk

Apples “Find min”-netværk er ret genial, fordi det benytter en gigantisk mængde iPhones, og andre Apple enheder, til at lokalisere tabte enheder. Og nu kunne det tyde på, at også Google er på vej med en lignende teknologi, hvor alle verdens Android-telefoner er en del af et “Find min”-netværk.

Det kunne tyde på at amerikanske Tile får endnu mere konkurrence snart. Virksomheden som er blevet kendt for deres bluetooth-trackere fik først konkurrence fra Apple, da de lancerede Airtags. Og nu er der angiveligt endnu mere konkurrence på vej – eller muligheder. Google synes tydeligvis om Apple idé om et samlet netværk af telefoner, som kan kommunikere sammen, og på den måde finde frem til ting, som er tabt eller forsvundet. Det er hele ideen bag Apples “Find My”-netværk. Selv man skulle have tabt en iPhone eller en Airtags i parken, så kan andre iPhones i nærheden fortælle, at de har mødt den på deres vej, hvorved man kan finde frem til den tabte enhed.

Og det er netop ulempen ved nuværende tjenester, såsom Tile, at de ikke har haft netværket bag. Men det har Apple og det har Google også.

Læs også: De første test af Apple AirTag – lever op til forventningerne

Tre milliarder Androids i et netværk

På verdensplan er der nemlig cirka 3 milliarder aktive Android-enheder, hvoraf størstedelen er telefoner. Og ud af disse har langt de fleste Googles tjenester installeret. Og det er noget Google kan udnytte til at skabe en Apple-lignende “Find min”-netværk. På den må kan netværket af Android-telefoner arbejde samme og finde vores tabte ting.

Og det kunne dermed også åbne op for, at producenter af bluetooth-trackere, og alt mulig slags tilbehør, kan understøtte den kommende tjeneste fra Google.

Hvornår denne tjeneste kommer i Android er dog stadig uvidst. Den blev opdaget i koden til nyeste udgave Google Play Services på XDA-developers. Måske er det noget Google vil vise frem, når der skal præsenteres Pixel 6 senere i år? Vi følger udviklingen.

Se også: De bedste Android-telefoner til prisen

Mere til sagen

Siden redaktionen publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald har bragt sagen videre. 7/6/2021 publicerede vi historien Med iPadOS 15 skal en iPad blive mere produktivKlik her for at åbne artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..