Google Assistent får nyt design i biler med Android Automotive

Google Assistent i biler med Google-styresystemet Android Automotive får nyt design, som tidligere i år også blev vist frem i Android Auto.

Google Assistent får nyt design i biler med Android Automotive

Android Automotive – styresystemet udviklet specifikt til at drive infotainmentsystemet i biler – får nu en sjælden opdatering. Modsat Android Auto, som er den brugerflade, som kan spejles over på bilskærmen via ens telefon, modtager Android Automotive ikke særlig tit opdateringer.

Det hænger måske også sammen med, at der fortsat er relativt få bilmodeller med Android Automotive: I omegnen af 50 biler understøtter Android Automotive.

Se også: Mange bilmærker skifter til Android Automotive i 2024

Android Automotive med forbedret Google Assistent

Fordi antallet af biler, der bruger Android Automotive, er så lille, er der ofte langt mellem ændringerne. Men i de seneste dage ser det ud til, at Google har udsendt en opdatering til Android Automotive for at ensrette brugerfladen for den indbyggede Google Assistent med, hvordan det fungerer, hvis man bruger Android Auto i sin bil.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan den opdaterede Google Assistent fungerer i Android Automotive:

Introducerer nyt “glødende design”

Med opdateringen får assistenten det samme “glødende” design, som man i øjeblikket ser på smartphones, der endnu ikke har udskiftet standardassisten med den nyere Google Gemini.

Det seneste Google Assistent-design blev først introduceret omkring lanceringen af Google Pixel 4 i 2019. Googles Pixel-telefoner har i en årrække haft denne farverige bjælke som en eksklusiv funktion, men nu finder samme design altså vej til biler med Android Automotive.

9to5Google har testet den nye Google Assistent i en bil med Android Automotive og bemærker, at det nye design føles mere responsivt – ja, faktisk er bilen den mest responsive adgang til Google Assistent, forlyder det.

Google Assistent er en central funktion i Android Automotive, idet du kan bruge stemmeassistenten til at navigere til en destination, foretage opkald, sende beskeder, lytte til notifikationer, afspille sange, playlister, radiokanaler og podcasts og betjene centrale funktioner i bilen. Sidstnævnte varierer dog fra bilproducent til bilproducent.

Se også: Volkswagen skifter til Android Automotive