Volkswagen skifter til Android Automotive

I 2023 skifter Volkswagen deres infotainmentsystem ud med Googles Android Automotive. Volkswagen lover mindst 15 år med softwareopdateringer.

Volkswagen skifter til Android Automotive

CARIAD, der står for at lave softwaren til Volkswagen nye biler, afslører, at et kommende infotainmentsystem vil være baseret på Googles Android Automotive. Betyder det også, at der er et hav af apps og tjenester på vej til VW-bilerne? Ja og nej.

Se også: Se de bedste elbiler lige nu

Android Automotive vinder frem

Google havde ikke haft let ved at få bilproducenterne med på Android Automotive-vognen, efter de præsenterede platformen i 2017. Længe var de første bilproducenter ombord Volvo og Polestar, men i 2021 kom der endelig fart på tilslutningen. Flere bilproducenter annoncerede, at de ville benytte Googles infotainmentsysem, heriblandt Renault, Ford, Honda, BMW, Nissan og Mitsubishi.

Læs også: Nye og kommende elbiler med Android Automotive

I 2021 blev der fra Volkswagen snakket om, at de også havde fået et godt øje til Googles softwareplatform til biler, men meget mere information kom der ikke frem dengang. Men nu er det altså officielt, at også Volkswagen skifter til Android Automotive. Det oplyser CARIAD, der er en del af Volkswagen Group. CARIAD udvikler software til biler fra Volkswagen, Audi og Porsche.

Præcis hvornår skiftet sker og hvilke VW der får Android Automotive-infotainmentsystemet er endnu ukendt.

Får egen appbutik

Det bliver dog sandsynligvis ikke Android Automotive, som man kender det i Polestar, Volvo og Renault Megane Electric. CARIAD skriver videre, at det nye infotainmentsystem kommer med en egenudviklet appbutik. Det er derfor usandsynligt, at også Google appbutik og tjenester vil være ombord.

Der skulle dog allerede være en række vigtige tjenester i hus, som for eksempel Spotify. Andre apps som Amazon Music, Tidal, Vivaldi Browser, Webex, The Weather Channel og flere.

Læs også: De første test af Android Automotive

Gælder også Audi og Porsche

Ikke nok med at Volkswagens biler får et Android Automotive-baseret infotainmentsystem, så gælder det samme for andre mærker under deres paraply. Audi og Porsche får nemlig også software baseret på Googles software, men det bliver ikke identiske brugerflader. CARIAD fortæller, at softwareoplevelsen i en Audi stadig føles som en Audi, og en Porsche vil føles som en Porsche.

Her giver CARIAD et indtryk af den nye software i en Audi, der er baseret på Android Automotive.

Vil få opdateringer i mindst 15 år

Det er de færreste bilproducenter der ønsker at tale om, hvor længe deres biler får softwareopdateringer. Men i et interview med Ars Technica fortæller Dirk Hilgenberg, administrerende direktør hos CARIAD, at det nye infotainmentsystem til Volkswagen baseret på Android Automotive vil blive opdateret i mindst 15 år.

Se også: Seneste nyheder om elbiler