Google klar med nye, spændende AI-kamerafunktioner

Onsdag præsenterede Google den nye Pixel 8-serie af telefoner. Med sig bringer de en række nye fede AI-drevne kamerafunktioner i Android 14.

Google klar med nye, spændende AI-kamerafunktioner

Så skete det. Google lancerede onsdag de nye Pixel 8 og Pixel 8 Pro, nye Pixel Buds samt det nye Pixel Watch 2.

Pixel 8 og Pixel 8 Pro byder på en lang række forbedringer og nye funktioner. Nogle af disse er AI-funktioner, som forbedrer foto- og videooptagelse.

Læs også: Google Pixel 8 og 8 Pro lanceret: Opgraderede og dyrere

Tre nye AI-kamerafunktioner i Google Pixel 8

Vi tager her et kig på de tre mest spændende nye AI-funktioner, som du kan benytte dig af, når du skal redigere billeder og video på Pixel 8 og Pixel 8 Pro.

1. Best Take

Den første nye spændende AI-funktion hedder ”Best Take”.

Med Best Take tager Pixel 8 en serie af billeder, og du kan herefter vælge, hvilket af dem, som du synes ser bedst ud. Samtidig kan man erstatte individuelle elementer fra de forskellige billeder.

Det kan eksempelvis være brugbart, hvis du tager et billede af dine venner eller familie og en af dem har lukkede øjne på billedet. I det tilfælde klikker du bare på vedkommendes ansigt og bytter det ud med ansigtet fra et af de andre billeder i serien, som telefonen har taget. Straks har du det perfekte billede.

2. Magic Editor

Næste funktion på listen er den nye ”Magic Editor”. Med den ved hånden kan du redigere billeder, som du allerede har taget, og justere på eksempelvis skyer og fjerne mennesker i baggrunden eller andre uønskede objekter på billedet. Man kan kort sagt manipulere billederne i ekstrem grad, uden det kræver særlige evner inden for billedbehandling.

Funktionen blev annonceret sidste år og er fortsat eksperimentel. Google advarer om, at man fortsat kan opleve tilfælde, hvor Google Fotos foretager redigeringer, som vil ramme uden for skiven.

På Googles egen blog oplyser techgiganten, at der hver måned bliver redigeret 1,7 milliarder billeder direkte i Google Fotos-appen, og at Magic Editor vil tage fotoredigeringen til det næste niveau.

3. Audio Magic Eraser

Du kender det sikkert. Du har optaget den perfekte video, men pludselig er der et forstyrrende lydelement i baggrunden.

Med introduktionen af Audio Magic Eraser er Google nu klar med en løsning på lige netop det problem.

Ifølge Google fungerer funktionen ved, at AI identificerer lyde såsom folk, der snakker i baggrunden, vind eller musik. Derefter opdeler algoritmen lydene i individuelle elementer, som du nemt kan fjerne.

Læs også: De seneste nyheder om kunstig intelligens