Google: Nye enheder skal have Android 10 efter 31. januar

Google stiller nye krav til producenterne angående Android-versioner på både nye og gamle enheder.

Google: Nye enheder skal have Android 10 efter 31. januar

Googles seneste GMS-krav stiller nye krav til producenternes enheder, både nye og gamle. GMS står for Google Mobile Services og er Googles samlede pakke med Play Store appbutikken og Play Services – altså alt hvad der skal til for, at enheden bliver en del af Googles veletablerede økosystem.

Google kan stille krav til GMS, fordi pakken er ekstremt vigtig for producenterne af Android-enheder. Fx fik Huaweis nye Mate 30 Pro ikke lov til at bruge GMS, hvorfor producenten måtte se sig nødsaget til, at lancere den med deres eget Huawei Mobile Services. 

XDA-developers har fået fat i Googles seneste GMS-krav, hvor der blandt andet bliver krævet, at nye Android-enheder skal lanceres med Android 10 efter den 31. januar. Lancerer en producent en enhed med Android 9 Pie efter den 31. januar, så vil den ikke blive godkendt og dermed GMS-certificeret. Godkendelsesprocessen er en kompleks proces med mange krav, der skal opfyldes, hvorfor producenterne ansøger om GMS-godkendelse uger eller måneder i forvejen.

I nedenstående oversigt kan man se, at Google stopper med at godkende nye Android 9 Pie-udstyrede enheder efter den 31. januar. Producenterne kan dog søge om godkendelse før dette vindue lukkes, men alligevel betyder dette, at langt de fleste enheder herefter vil lanceres med Android 10.

Android 10 GMS
Googles nyeste krav til producenterne for at benytte GMS-pakken. Foto: XDA developers

For allerede lancerede enheder, så stopper Google med, at godkende Android 9 Pie softwareopdateringer til disse enheder efter lanceringen af næste version af Android, Android 11.

Læs også: Googles nye app registrerer bilulykker og ringer efter hjælp