Google ruller mange nye funktioner ud til både Android-telefoner og -ure

Google ruller opdateringer ud til det smarte hjem og smartwatch, der er nye widgets til telefoner og tablets og Emoji Kitchen får flere muligheder.

Google ruller mange nye funktioner ud til både Android-telefoner og -ure

Google ruller nye funktioner og egenskaber ud til mange af sine apps, men Pixel-telefonerne må stadig vente til den månedlige systemopdatering.

Nu er det snart sommer, og Google fejrer det med en række opdateringer til både Android og WearOS. June Feature Drop er endnu ikke kommet til Pixel-telefonerne som en systemopdatering, men de nye funktioner til selskabets apps og tjenester er allerede på vej ud til mange andre enheder.

Se også: De bedste Android-telefoner

Nye widgets

Google er stadig i gang med at udvikle flere widgets, og det bliver meget tydeligt i denne nye funktionspakke. Telefoner og tablets er de enheder, der får nye widgets til Google Finance, Google TV og Google News.

Den første er åbenbart allerede på vej ud på bred front, og den er en del af Google-appen. Med den kan man holde øje med sin vigtigste investeringer direkte på hjemskærmen, hvis man nu ønsker sig lidt mere angst, så snart man låser telefonen op.

Google TV-widgetten skal gøre det lettere at finde personlige forslag på programmer og film, og på hjemskærmen på Google News er det nu lettere at finde de seneste og vigtigste overskrifter med så få tryk som muligt.

Ingen af disse widgets er helt nye, men de har alle samme Material You-designsprog, så de kommer til at smelte perfekt ind på hjemskærmen på Pixel-telefonerne.

Alle widgets er ude på globalt plan til telefoner med Android 6 eller nyere.

Se også: Test: Ny Android-tablet er tiltrængt nyt blod på tabletmarkedet

Matter-aktiverede smartenheder er endnu nemmere at sætte op

Matter, den nye standard for smart-enheder på tværs af platforme, er nemmere end nogensinde at sætte op på Android. Du kan scanne QR-koden på disse nye enheder ved hjælp af Google Home-appen og hurtigt forbinde dem til din smart home-opsætning.

Denne funktion kræver, at din enhed kører Android 8.1 eller nyere, en Matter-aktiveret Google hub-enhed, wifi og Bluetooth Low Energy (4.2) eller højere.

Se også: Test af smart hjem produkter

Emoji Kitchen-opdatering

Da Google første gang lancerede sin emojifunktion til Gboard, hvor man selv kan mixe forskellige emojis, blev den straks populær, og Emoji Kitchen bliver bare bedre og bedre, som tiden går.

Som en del af June Feature Drop kommer Google med ny emoji-kombinationer med sommertema, men detaljerne om dem har Google været sparsomme med at fortælle mere om.

Google fremhæver dog især haj-, delfin- og hval-emojis.

Se også: Telefoner med bedste kamera

Spotify, Wallet og Keep on på WearOS

Der er meget, vi gerne ser forbedringer på i den næste version af WearOS, men i mellemtiden kommer Google med et par nye funktioner til styresystemet til smartwatches.

For det første er Google gået sammen med Spotify og kan annoncere, at streamingtjenestens AI DJ nu er at finde til WearOS.

Det betyder, at man har adgang til den særlige radiovært direkte på håndleddet. Udover DJ-funktionen fortæller Google, at der også kommer flere nye tiles og urskiver, som man kan få via Spotify. DJ’en er dog lige nu kun tilgængelig for Premium-abonnenter i USA, Storbritannien, Canada og Irland.

Hvis man bruger Google Wallet og bor i området omkring San Francisco eller Washington DC og tilfældigvis kører med det offentlige, kan man nu importere sine SmarTrip og Clipper-kort til Google Wallet og bruge dem fra uret.

Google minder os også om, at de for en tid siden introducerede nye funktioner i Keep til smartwatches, så man hurtigt får adgang til huskelister og notater direkte på urskiven.

Se også: Tilbud på de bedste smartwatch til Android

Overvågning af dark web til Gmail

Under Google I/O i år annoncerede Google overvågning af dark web til alle Gmail-brugere. Funktionen fandtes tidligere kun for Google One-abonnenter, men er nu ude til alle med en Google-konto.

Man skal stadig ind på Google One-websiden eller appen for at bruge funktionen, men det koster ikke noget. Med funktionen kan man foretage en scaning for at se, om ens Gmail ID er lækket på the dark web, altså det mørke internet, hvor primært kriminelle har adgang.

Man får også en guide med forslag til, hvordan man kan beskytte sig online. Google One-abonnenter har stadig lidt ekstra fordele, for eksempel mulighed for at søge efter anden lækket information som personnummer, samt automatisk regelmæssig scanning.

Denne funktion bør allerede være ude i hele USA. I løbet af de kommende måneder ruller funktionen også ud i yderligere 20 lande.

Se også:

Ruller ud i løbet af de kommende uger

Vi venter stadig på Pixel Feature Drop med de seneste ændringer som en del af Android 13’s tredje og sidste Quarterly Platform Release. Funktionerne og tilføjelserne bliver tilgængelige for alle, uanset om man har en Pixel-telefon eller ej.

Funktionerne er allerede i gang med at rulle og skal lande hos alle i løbet af de kommende uger.