Test af OnePlus Pad: Bedre end iPad og Galaxy Tab?

Er den nye Android-tablet fra OnePlus et godt køb - og skal du vælge den fremfor Apples iPad og Samsungs Galaxy Tab? Læs vores test af OnePlus Pad.

Test af OnePlus Pad: Bedre end iPad og Galaxy Tab?

Er det OnePlus nye Android-tablet du skal vælge, når den gamle slidte tablet skal skiftes ud? Vi har haft OnePlus Pad til test – og vi er bestemt ikke uimponerede.

Det er længe siden, at der er sket noget spændende på tablet-fronten, hvor Apple og Samsung dominerende sidder på markedet. Det var derfor spændende nyheder, da OnePlus afslørede, at de ville lave deres første tablet og den ville komme til Danmark. Endelig turde en producent udfordre de to giganter.

Nu er OnePlus Pad endelig landet i vores hænder. Der er blevet arbejdet, tegnet, set film, browset, spillet, benchmarket i timevis og den nye tablet er blevet undersøgt og tjekket. Hvordan er den så? Er OnePlus Pad den bedste Android-tablet – og måske endda et bedre køb end en iPad? Få svaret nedenfor.

Se også: Her er OnePlus Pad billigst

Design og kvalitet

Mange Android-tablets føles for billige, plastikagtige og designmæssigt ikke særligt gennemtænkte. Den oplevelse har vi ikke med OnePlus Pad.

Tværtimod føles OnePlus Pad solid, komfortabel og ganske gennemtænkt. OnePlus Pad giver indtrykket af at være et kvalitetsprodukt, der med en ramme og bagside i aluminium og meget komfortable design imponerer. Siderne på tabletten er afrundede, hvilket gør den meget behagelig at holde om.

Dejligt skærmformat

De fleste Android-tablets har et aflangt design med en skærm i 16:9-format, hvor OnePlus i stedet har gået med et lidt mere kvadratisk 7:5-format. Det minder mere om det 4:3-format, som Apple bruger i iPads. Vi foretrækker klart dette format fremfor 16:9.

Man kan diskutere om kameradesignet på bagsiden er pænt, men generelt er byggekvaliteten og designet på OnePlus Pad meget godkendt.

Se også: Test af nyeste tablets

Skærm, ydeevne og lyd

Hvad bruger man typisk en tablet til? For de fleste er en tablet en enhed der ligger i hjemmet, hvor den bruges af hele familien. Her bruges den til internetbrowsing, spil og underholdning. Skal man have en god oplevelse på en tablet, skal skærm, ydeevne og lyd derfor være af en høj standard.

Skærmen i OnePlus Pad er på 11,6 tommer. Det er en god størrelse, hvor man får en fornuftig stor skærm og en tablet der er tilpas kompakt og let. Jeg havde dog personligt foretrukket en lidt større skærm, der gør noget godt for spil- og filmoplevelsen.

God tablet til film og spil

Det er en lysstærk skærm af LCD-typen med en opløsning på 2000 x 2800 pixel med 144 Hz skærmopdatering. Det er dejligt at se OnePlus bringe den højere opdateringshastighed med i denne tablet, da det får den til at føles super flydende, meget responsiv og hurtigere. Desværre er det ikke en AMOLED-skærm – det var nok et kompromis for at holde omkostningerne nede -men det er en rigtig flot skærm.

OnePlus Pad er udstyret med et Mediatek Dimensity 9000-chipset. Dertil er der 8GB RAM og 128 GB lagerplads. I kombination med den hurtige skærm er det en utrolig hurtig og flydende oplevelse OnePlus Pad byder på. Den har klaret alt vi har kastet efter den til UG, og også multitasking gør den tilfredsstillende.

Højtalere er der fire af i OnePlus Pad. Den spiller højt og lydkvaliteten er udmærket til både musik, spil og film, men der er tablets derude med bedre indbyggede højtalere.

Samlet set er OnePlus Pad virkelig god til både internetbrowsing, spil, film og anden underholdning.

OnePlus Pad har en god skærm og et praktisk skærmformat.

Batteri og opladning

Lang batteritid er vigtig for en tablet, der kan ligge lang tid i hjemmet uden at blive brugt, og som i brug anvendes til opgaver, der er batterislugende. Hurtig opladning en stor fordel, for vi glemmer vel alle at smide tabletten i opladeren, ikke?

OnePlus Pad har et stort batteri på 9.510 mAh, der skulle give op til 14,5 timers videoafspilning og en måneds standbytid. Det stemmer meget godt overens med vores indtryk af batteritiden på tabletten, og det er en god batteritid.

Dertil kan OnePlus Pad oplades hurtigt med op til 67 Watt. Der medfølger dog ikke en lynlader i æsken, så den skal du have i forvejen eller købe ved siden af. Det tager med en lynlader cirka en time af oplade fra 0-85 procent. Det er betydeligt hurtigere end konkurrenterne.

Software og funktioner

OnePlus Pad er en Android-tablet og kommer med nyeste Android 13, hvorpå producenten har lagt deres egen brugerflade, OxygenOS. Den testede enhed var installeret med OxygenOS 13.1.

Som det allerede er blevet nævnt, er det en hurtig og flydende brugerflade. Den er samtidig også meget enkel, har gode tilpasningsmuligheder og det er nydeligt at se på. Kender du i forvejen OnePlus brugerflade vil det virke meget velkendt.

Udfordringen for Android-tablets har tidligere været at få udnyttet den større skærm – med hensyn til software og apps. Det er blevet bedre, men der er stadig et stykke vej til at kunne matche Apples iPad.

OnePlus Pad udnytter på mange måder den større skærm, for eksempel med mulighed for at have to apps åbne på samme tid. Dog er langt de fleste apps til Android ikke optimeret til tabletvisning, hvilket er ærgerligt. Det er dog noget som både Google og appudviklere har fokus på.

Tablets er enheder vi beholder i flere år, og derfor er en lang levetid vigtig. OnePlus oplyser, at Pad får Android-opdateringer og fire års sikkerhedsopdateringer.

Man kan godt multitaske på OnePlus Pad.

Tilbehør

Der kan tilkøbes forskelligt udstyr til OnePlus Pad, men billigt er det ikke. Her er et overblik:

  • OnePlus Magnetic Keyboard, der koster 1.159 kroner.
  • OnePlus Stylo, der koster 769 kroner
  • OnePlus Folio Case, der koster 459 kroner.
  • OnePlus SuperVOOC-lynoplader til 309 kroner

Det skal siges, at vores umiddelbare indtryk er, at kvaliteten af udstyret er rigtig god. Tastaturet er godt at skrive på og virker lækkert, men kommer ikke med nordisk layout, kun US. Det kan godt indstilles til dansk med Æ, Ø og Å, men det kan være noget forvirrende at bruge.

Samtidig er OnePlus Pad en tablet, der er bedre til underholdning end produktivitet. Derfor ville holde os til at tilkøbe det normale cover til OnePlus Pad.

Tastaturet til OnePlus Pad er godt, men har ikke nordisk layout.

Konklusion: Skal du købe OnePlus Pad?

Der er ingen tvivl om, at OnePlus Pad er en lækker og virkelig god tablet. Men det store spørgsmål er den bedre end Samsungs og Apples?

OnePlus Pad har flot design, god byggekvalitet, en flot og hurtig skærm, god ydeevne, lang batteritid, hurtig opladning, brugervenlig software og godt tilbehør.

Kvaliteten af de indbyggede højtalere kunne være bedre og det samme kunne udnyttelsen af den store tabletskærm.

Med en pris på 3.999 kroner koster OnePlus Pad cirka det samme som en iPad 10,9 tommer og en Samsung Galaxy Tab S7 FE. Blandt disse tre har OnePlus Pad nogle fordele, som gør den til et bedre tablet til prisen.

iPad’en vinder stadig, når det kommer til udnyttelsen af tabletformatet, som både brugerfladen og apps er bedre optimeret til. Det gør den bedre til produktivitet og arbejde. Men til underholdning er OnePlus Pad derimod fremragende.

Alt i alt OnePlus Pad en virkelig god tablet til hele familien, som vi let kan anbefale.

Anbefalet af Mobilsiden.dk

Pris på OnePlus Pad

OnePlus Pad har en vejledende pris på 3.999 kroner. Du kan finde den laveste aktuelle pris på OnePlus Pad her.