Google TV Streamer vs. Apple TV: Hvilken skal jeg vælge?

Med Googles lancering af Google TV Streamer findes der nu et endnu bedre alternativ til Apple TV på markedet. Men hvilken streamingboks skal du vælge?

Google TV Streamer vs. Apple TV: Hvilken skal jeg vælge?

Google annoncerede i sidste uge Google TV Streamer som en erstatning for Chromecast og konkurrerer nu direkte med Apple TV 4K.

Det store spørgsmål er, hvordan de to streamingenheder klarer sig i forhold til hinanden.

Se sammenligning af Google TV Streamer og Apple TV 4K nedenfor.

Læs også: Seneste nyt om Android og iOS

To forskellige økosystemer

Grundlæggende er Google TV Streamer designet med fokus på dyb integration med Googles økosystem, herunder tjenester som Google Fotos, Google Home, YouTube og Google Assistent. Den er også positioneret som en smart home-hub, der understøtter Matter- og Thread-protokoller til styring af en lang række smart home-enheder.

I modsætning hertil er Apple TV 4K dybt indlejret i Apples økosystem og giver adgang til tjenester som Apple Arcade og Apple Music med understøttelse af funktioner som HomeKit og AirPlay. Dens kompakte, sorte puck-design gør, at den uden problemer passer ind i de fleste stuer, samtidig med at den tilbyder kraftig ydeevne med A15 Bionic-chippen.

Begge enheder understøtter 4K-opløsning og avancerede HDR-formater, men de adskiller sig fra hinanden med hensyn til lagerplads, tilslutningsmuligheder og yderligere funktioner.

Google TV Streamer lægger vægt på en AI-drevet brugeroplevelse med personlige indholdsanbefalinger og generative AI-baggrunde, mens Apple TV 4K tilbyder fordele i sit økosystem som Apple Arcade og Fitness+ for en mere integreret Apple-oplevelse.

Sammenligning mellem Google TV Streamer og Apple TV 4K

Se alle de vigtigste forskelle mellem Google TV Streamer og Apple TV 4K nedenfor:

Google TV Streamer Apple TV‌ 4K
Designet til at sidde foran tv’et med et karakteristisk design, der er beregnet til at passe ind i boligindretningen Kompakt, sort puck-design, der nemt kan skjules eller integreres i et hjemmeunderholdningssystem
Mål: 16,25 x 7,6 cm x 2,55 cm Mål: 31 x 93 x 93 mm
Vægt: 28,4 gram Vægt (Wi‑Fi-model): 208 gram

Vægt (Wi‑Fi + Ethernet-model): 214 gram

Google TV (Android TV) tvOS
Google Assistent Siri
Google Home, Thread og Matter ‌HomeKit‌, Thread (Wi-Fi + Ethernet) og Matter
SDR-video, Dolby Vision, HDR10+, HDR10 og HLG SDR-video, Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG, HEVC, H.264, MPEG-4 og HDMI Quick Media Switching
Dolby Digital, Dolby Digital Plus og Dolby Atmos HE-AAC, AAC, Protected AAC, MP3, Apple Lossless, FLAC, AIFF, WAV, AC-3 Dolby Digital 5.1, E-AC-3 Dolby Digital Plus 7.1 og Dolby Atmos
Samler indhold fra forskellige streamingtjenester og præsenterer personlige anbefalinger Apple TV-app samler indhold fra forskellige tjenester og giver en samlet liste
AI-drevne indholdsforslag og generative AI-skærmbilleder
Dyb integration med Google-tjenester som Google Fotos, Google Home, YouTube og Google Assistent. Understøtter casting fra Android-enheder Dyb integration med Apples økosystem, herunder Apple TV+, Apple Arcade, Apple Music og AirPlay til casting fra iOS-enheder
Forbedret processor – 22 % hurtigere end tidligere Chromecast med Google TV 4K A15 Bionic-chip
HDMI 2.1, Bluetooth 5.1, Gigabit-Ethernet, Thread og USB-C HDMI 2.1, Bluetooth 5.0, infrarød, Gigabit-Ethernet (Wi-Fi + Ethernet) og Thread (Wi-Fi + Ethernet)
32 GB lagerplads 64 GB lagerplads (Wi-Fi)
128 GB lagerplads (Wi-Fi + Ethernet)
Understøttelse af ekstern lagring og flashdrev Understøtter ikke ekstern lagring
Stemmestyret fjernbetjening med knap, der kan tilpasses, tekstureret bagside og søgefunktion Siri Remote med berøringsflade, lydstyrkestyring på forsiden og søgefunktion
Fås kun i Porcelain Fås kun i sort
899 kroner 1.299 kroner  (Wi-Fi). Se aktuelle priser
1.499 kroner (Wi-Fi + Ethernet). Se aktuelle priser
Kan købes fra 24. september 2024 Lanceret 4. november 2022

Hvilken streamingboks skal jeg vælge?

Valget mellem Google TV Streamer og Apple TV 4K afhænger i sidste ende af dine specifikke behov og det økosystem, som du allerede har investeret i.

For dem, der er dybt integreret i Googles økosystem, er Google TV Streamer helt klart det bedste valg. Den er designet til at fungere problemfrit med Google-tjenester som Google Fotos, Home, YouTube og Google Assistent, hvilket gør den ideel til brugere, der er vant til at bruge disse tjenester. Den understøtter også afspilning fra eksterne lagringsenheder.

Google TV Streamers understøttelse af Matter- og Thread-protokoller gør den også til en stærk konkurrent for dem, der har smart home i hjemmet. Derudover giver dens AI-drevne indholdsanbefalinger og generative AI-skærmbeskyttere en personlig og moderne brugeroplevelse.

På den anden side er Apple TV 4K perfekt til brugere, der er dybt forankret i Apples økosystem. Med gnidningsfri adgang til Apple TV+, Apple Arcade, Apple Music, FaceTime og AirPlay er denne medieafspiller skræddersyet til dem, der bruger Apples enheder og tjenester.

A15 Bionic-chippen sikrer en fremragende ydeevne, hvilket gør den velegnet til brugere, der har brug for en særlig robust enhed til streaming og let gaming. Apple TV 4K’s kompakte design gør, at det passer diskret ind i enhver stue, og dets integration med HomeKit, Matter og Thread gør det til et godt valg for dem, der ønsker at styre deres smart home-enheder gennem Apples økosystem.

Hver streamingboks har unikke styrker, der imødekommer lidt forskellige brugerbehov baseret på økosystemet. Hvis din primære bekymring er dyb integration med Google-tjenester og fokus på smart home-tilslutning, er Google TV Streamer vejen frem. Hvis du derimod er på udkig efter en enhed, der tilbyder kraftig ydeevne og omfattende adgang til Apple-tjenester, vil Apple TV 4K være dit bedste bud.

Læs også: Seneste nyt om smartwatches, høretelefoner, højtalere og gadgets