Nødopkald SOS via satellit klar i England, Frankrig, Tyskland og Irland

Nødopkald SOS er nu klar i de første europæiske lande, Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Irland. Ring 112 på steder uden mobildækning.

Nødopkald SOS via satellit klar i England, Frankrig, Tyskland og Irland

Næsten en måned efter at være rullet ud i USA og Canada er Apples Nødopkald SOS via satellit nu også live i Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Irland, og det gælder for alle iPhone 14-brugere.

Tjenesten gør det muligt at komme i kontakt med alarmberedskab, hvis man er uden for mobilnetværk og Wi-Fi-dækning. Man skal have iOS 16.1 eller nyere for at kunne bruge Nødopkald SOS via satellite på sin iPhone 14-telefon.

Se også: Priser på iPhone 14

Nødopkald SOS giver mobilsignal i områder uden dækning

Hvis man er i et område uden dækning af mobilnetværk, er tjenesten tilgængelig direkte fra Phone-appen, når man ringer op. Man ser en knap med teksten Nødopkald SOS via satellit på samtaleskærmen, og med den kommer man videre til et spørgeark med spørgsmål om den situation, man er havnet i.

Det sendes videre til Apples beredskab, der derefter kontakter de lokale myndigheder.

Se også: Test af iPhone 14

Flere kan komme i kontakt med 112

Nødopkald SOS via satellit gør nødkommunikation via satellit mere tilgængelig, og det er en positiv ting. I praksis betyder det, at flere personer kan komme i kontakt med 112, når de ikke har mulighed for at ringe via mobilnettet og har brug for akut hjælp.

Man bliver instrueret i at holde telefonen, så den har frit udsyn til satellitterne. Den første melding indeholder placering, svarene på spørgearket om situationen, batteriniveauet på iPhonen og brugerens Medical ID, og transskriptioner bliver delt med brugerens nødkontakter.