Ny Android-funktion kan redde dig fra phishing og malware

Med en ny Android-funktion kaldet Android Safe Browsing er det muligt at få advarsler om hjemmesider, der indeholder skadelig software.

Ny Android-funktion kan redde dig fra phishing og malware

En ny funktion kaldet Android Safe Browsing er dukket op på flere Android-telefoner. Funktionen beskytter brugere i realtid og advarer mod sikkerhedstrusler som skadelige links og hjemmesider, når man browser i en app, der understøtter funktionen.

Det er X-brugeren Mishaal Rahman, der har opdaget den nye funktion.

Læs også: Google klar med første smugkig på Android 15

Uklart hvilke apps, som understøtter funktionen

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvilke Android-apps som understøtter Android Safe Browsing-funktionen. Mishaal Rahman skriver på X, at den nye funktion formentlig kun vil være tilgængelig i apps, som understøtter det nye SafetyNet Safe Browsing API. API’et er en del af Google samling af tjenester og API’er under navnet SafetyNet, som hjælper med at beskytte apps og brugerdata mod sikkerhedstrusler.

Ifølge Android Police kan apps, som anvender Googles SafetyNet Safe Browsing API, automatisk tjekke, om en specifik webadresse er blevet markeret som en kendt trussel af Google. Den oplysning kan applikationerne bruge til at advare og bremse brugerne fra at besøge potentielt skadelige hjemmesider.

Sådan får du Android Safe Browsing på din mobil

Den gode nyhed er, at det ikke kræver, at du downloader noget for at få adgang til Safe Browsing. Den dårlige nyhed er, at funktionen indtil  videre kun er tilgængelig til nogle Android-telefoner.

Det forventes dog, at funktionen stille og roligt vil blive rullet ud til mange flere Android-enheder via en opdatering til Google Play-tjenester.

Hvis du er en af dem, som allerede har modtaget opdateringen, kan du slå Safe Browsing til ved at følge disse trin:

  1. Åbn din Android-telefons indstillinger og vælg “Sikkerhed og privatliv”
  2. Vælg “Mere sikkerhed og privatliv”
  3. Her kan du finde “Android Safe Browsing”, hvis din telefon har fået opdateringen

Læs også: Malware til iOS og Android stjæler ansigtsdata