Ny iPhone-opdatering får slettede nøgenbilleder til at dukke op igen

Den seneste iOS 17.5-betaopdatering har haft en usædvanlig konsekvens: Det, der skulle have været slettede billeder, er vendt tilbage på telefonerne.

Ny iPhone-opdatering får slettede nøgenbilleder til at dukke op igen

Apples iPhone-styresystem, iOS, er tilsyneladende ramt af en fejl, som får data, som iPhone-ejere troede var væk, til at dukke op igen.

Se også: De bedste priser på brugte iPhones

Gamle fotos dukker op efter opdatering til iOS 17.5

Nogle iPhone-ejere rapporterer, at deres slettede fotos – nogle ret gamle – dukker op igen, efter at de har opdateret deres telefoner til iOS 17.5, fremgår det af en Reddit-tråd. iOS-betatestere havde de samme klager over fejlen i sidste uge.

Folk, der rapporterer om formodede fejl, siger, at de ser gamle fotos dukke op i deres Seneste-album efter mandagens opdatering. iOS giver brugerne mulighed for at gendanne slettede fotos, men efter 30 dage er det meningen, at de skal fjernes permanent.

Personen, der startede tråden på Reddit, hævdede, at nøgenfotos, som vedkommende havde slettet for “mange år siden”, var vendt tilbage på deres telefon.

En anden Reddit-bruger oplyste, at vedkommende så billeder fra 2016 dukke op som nye billeder, men at der er tale om fotos, som aldrig har været slettet. Alligevel fremstår de som nye.

En tredje person hævdede i et indlæg, at “omkring 300” af personens gamle billeder, hvoraf nogle var “afslørende”, dukkede op på en iPad, som de havde nulstillet i henhold til Apples retningslinjer og solgt til en ven.

Se også: Top 5: De absolut bedste iPhones

Slettede fotos slettes ikke nødvendigvis permanent

Årsagen til gamle billeder, der på forunderlig vis dukker op efter opdateringen til iOS 17.5, kan være mere uskyldig, end man skulle tro.

Når man forsøger at slette computerdata såsom fotos eller andet indhold, bliver de faktisk aldrig rigtigt “slettet”, før de bliver overskrevet med nye data. Ved sletning fjerner operativsystemer som iOS blot henvisningen til dataene på lagerenheden.

En bruger sagde også, at de så et foto vende tilbage, selv om de ikke synkroniserer deres telefon eller bruger iCloud. Det antyder, at billederne kan stamme fra enhedens lager.

Der er en mulighed for, at det heller ikke er specifikt for fotos, da en person skrev på det sociale medie X, at vedkommende så gamle beskeder på sin telefonsvarer komme tilbage efter opdateringen. Flere betatestere har sagt det samme om tidligere iOS 17-betaopdateringer.

Uanset om problemet betyder, at Apple i hemmelighed holder på gamle slettede data, eller om det bare er en særhed i den måde, som iOS 17.5 håndterer disse data på, er det ikke en ideel situation.

Ingen ønsker at se deres slettede nøgenbilleder komme tilbage, og for Apple, hvor privatliv og datasikkerhed har høj prioritet, ser sådan en uheldig sag ikke alt for god ud.

Se også: Top 5: Bedste iPhone til prisen