Qualcomm afslører næste års processor: Snapdragon 845

Chipproducenten Qualcomm kunne i går bekræfte, at næste processor fra firmaet er Snapdragon 845. Detaljerne om den afsløres dog først senere i dag.

Qualcomm afslører næste års processor: Snapdragon 845

Næste års topmodeller kommer til at blive udstyret med processoren Snapdragon 845. Det står nu klart, efter Qualcomm for første gang selv bekræftede eksistensen af processoren. Det skete ved den tre dage lange event Snapdragon Tech Summit på Hawaii, hvorfra der livestreames.

Den helt store nyhed under gårsdagens event var, da Qualcomm og Microsoft lancerede understøttelse i Windows for ARM-baserede processorer, heriblandt Snapdragon 835. Hertil blev flere nye ’always on’ bærbare computere med LTE-modemmer fra ASUS og HP vist frem.

Læs også: Snapdragon 845 rygte: det vil 2018-processoren byde på

Eventen sluttede dog af med lidt af en cliffhanger – nemlig afsløringen af Snapdragon 845, som er næste generations processor fra Qualcomm. Processoren har været rygtet undervejs i efterhånden en del måneder, men mange af detaljerne er endnu ukendte – selv efter gårsdagens event.

Qualcomm afslører ikke de tekniske detaljer på processoren før dag 2 på Snapdragon Tech Summit – altså i aften dansk tid. Rygter peger dog på, at processoren vil blive fremstillet i samme 10 nanometer procesteknologi ligesom den nuværende Snapdragon 835, hvilket også både Apple og Huawei gør i deres A11- og Kirin 970-processor.

Det forventes også, at Snapdragon 845 fortsat vil være firekernet. Tidligere har Qualcomm anvendt egne designs baseret på ARM’s Cortex-kerner (dem som Qualcomm kalder for Kryo-kerner). I Snapdragon 845 ventes Qualcomm dog at anvende Cortex’ egne designs – helt præcist fire kraftige Cortex-A75-kerner samt fire øvrige Cortex-A53-kerner. Samlet set bør Snapdragon 845 præstere omkring 25-30 % bedre end Snapdragon 835, forlyder det.

Læs også: Rygte: Samsung sikrer sig førsteretten til Snapdragon 845

Snapdragon 845 bliver desuden udstyret med firmaets Snapdragon X20 LTE-modem, som understøtter hastigheder på op til 1,2 Gbit/s. Derfor må du formentlig vente til en eventuel Snapdragon 845 eller 855 for at få en mobil, der understøtter 5G-hastigheder. Qualcomm har nemlig også lavet det nyere X50 5G-modem med hastigheder på helt op til 5 Gbit/s, men som altså ikke vil være at finde i Snapdragon 845.

Der er fortsat mange uvisheder om, hvad Snapdragon 845 kommer til at byde på. Alt dette bliver vi meget klogere på, når de officielle tekniske oplysninger kommer ud senere i dag.

Xiaomi vil tage Snapdragon 845 i brug næste år

Under gårsdagens event blev Xiaomis direktør, Lei Jun, inviteret op på scenen. Her kunne han meddele, at producenten vil være klar med en ny topmodel udstyret med en Snapdragon 845-processor. Det er dog uvist, hvornår den bliver lanceret.

Om det bliver den første smartphone med Snapdragon 845, er dog tvivlsomt. Rygter har nemlig peget på, at Samsung bliver den første producent, som lancerer en smartphone med Snapdragon 845. Det bliver dog formentlig kun den amerikanske og kinesiske udgave af Galaxy S9 og S9+, som får processoren, mens Samsung som altid ventes at benytte sin egen Exynos-processor i den internationale variant.