Samsung først klar med Android 15 i 2025

Android 15 lanceres i oktober, men Samsung vil først være klar med den nye software om flere måneder. One UI 7 på Android 15 lanceres med Galaxy S25.

Samsung først klar med Android 15 i 2025

Samsung startede sidste år udrulningen af Android 14 i november, få uger efter Googles lancering. Sådan kommer det ikke til at gå med det nye Android 15, som Samsung først vil være klar med fra næste år.

Se også: De absolut bedste mobiler

Android 15 først til Samsung Galaxy S25

Havde du forventet, at din Samsung-telefon snart ville blive opdateret til Android 15, kan du godt tro om igen.

Google forventes være klar med Android 15 til Pixel-telefoner fra den 15. oktober, hvor Samsung typisk har været klar med nye Android OS-opdateringer få uger efter Google.

Dog er det på Samsungs igangværende udviklerkonference bekræftet, at den nyeste udgave af Samsungs brugerflade One UI 7, der er baseret på Android 15, først blive udgivet, når Galaxy S25-serien lanceres.

Galaxy S25-serien forventes lanceret i slutningen af januar/starten af februar.

Man kan derfor forvente, at One UI 7 med Android 15 i starten vil være eksklusivt for den nye serie af Galaxy-telefoner, som Samsung kommer med.

Opdateringer til ældre enheder med One UI 7 forventes derfor først at starte efterfølgende. Det betyder altså, at opdateringen af din Samsung Galaxy-telefon til Android 15 kan ligge flere måneder ude i fremtiden.

Til sammenligningen forventes en producent som OnePlus at være klar med Android 15 kort efter Google. Smartphoneproducenten Vivo har allerede rullet Android 15 ud.

Se også: Samsung Galaxy S24 FE lanceret – et dårligt køb?

Android-opdateringer bliver mere og mere uinteressante

Dog kan du trøste dig selv med, at Android OS-opdateringerne bliver mere og mere uinteressante. Med det mener vi, at designændringer, forbedringer og nye funktioner bliver mindre og mindre for hver ny version.

Og hvorfor det? Kort fortalt skyldes det, at Android efterhånden er et modent styresystem, som mange har vænnet sig til at bruge. Derfor vil man fremover se mindre ændringer i softwaren, hvor der i stedet fokuseres på at optimere og indbygget AI-funktioner.

Se også: Test af nye smartphones i Danmark