Apple vil være klimaneutrale i 2030

I mere end to år har Apple været klimaneutrale i deres globale drift, men nu har de også forpligtet sig til, at deres forsyningskæder skal være helt CO₂-neutrale senest i 2030.

Apple vil være klimaneutrale i 2030

At tech-virksomheden har forpligtet sig til, at forsyningskæden skal være 100 procent CO₂-neutral, betyder at alle solgte Apple-enheder da skal have en netto-nulklimapåvirkning.

2030-målet skal opnås gennem en række forskellige initiativer, herunder en reduktion af emissioner i hele forsyningskæden med 75 procent samt ved at støtte tiltag, der kan gøre det ud for de resterende 25 procents CO2-udledning.

Apple bruger allerede nu selv 100 procent grøn energi, og nu har over 70 af deres samarbejdspartnere også forpligtet sig til også at bruge vedvarende energi i produktionen – noget der givetvis vil lægge et øget pres på andre leverandører.

Derudover vil Apple gerne øge andelen af genanvendte materialer i deres produkter. Til at hjælpe med denne proces har de blandt andet erhvervet sig en ny robot, der kan lokalisere nøglematerialerne fra gamle enheder, så de kan genanvendes i nye produkter.

Slutteligt sagde Apple, at de er i gang med at skifte til nye materialer – og at de blandt andet vil producere 16-tommer MacBook Pros med en type aluminium, der kan smeltes uden brug af fossilt brændstof.

Læs også: Machine learning skal skabe et grønnere mobilnetværk

Klimakompensation skal hjælpe Apple i mål inden 2030

For at nå det vigtige mål om 100 procents klimaneutralitet inden 2030 vil Apple kompensere for de resterende 25 procent af deres CO2-udledning ved at støtte flere CO-udlednings- og kompensationsprojekter.

Her er ét af de projekter, som Apple for nuværende involverer sig i, en fond, der investerer i restaurering og beskyttelse af skove og naturlige økosystemer globalt. I samarbejde med Conservation International hjælper Apple også med at genoprette savanner i Kenya og beskytte en kæmpe mangroveskov i Colombia.

Se også: Find de bedste priser på iPhones

Mere til sagen

Redaktionens interesse for emnet fortsatte. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 7/7/2020 gik vi videre med en nyhedsartikel med fokus på IKEA-app: få klimavenlige råd og dyst i bæredygtighed – Læs her. Seneste nyt om tematikken finder du her.