Apple iPhone 7 er ude – smartere og stærkere end nogensinde

Apple iPhone 7 er ude - se nyhederne i Apples nyeste iPhone

Apple iPhone 7 er ude – smartere og stærkere end nogensinde

Apple griber i år tingene lidt anderledes an. Det har ellers længe været en tradition hos selskabet at præsentere et nyt design hvert andet andet år, mens der i ulige år fokuseres på de indre kvaliteter.

I år laver Apple om på formlen – givetvis for at kunne imponere med noget vildt når iPhonen til næste år kan holde sit 10 års jubilæum.

Hos iPhone 7 er udviklingen mere subtil, både indvendigt og udvendigt. Evolution frem for revolution.

Og dog, for på nogle punkter udfordrer tech-giganten forbrugernes forestillinger for hvad en smartphone skal kunne. Læs med herunder og se hvad der gør den nye iPhone 7 og iPhone 7 Plus til noget særligt.

Se også:  Apple lancerer Apple Watch Series 2

iPhone 7

Vandtæt og vandkæmmet

På afstand vil det være svært at skimte, at iPhone 7 overhovedet er en ny iPhone – designmæssigt læner den sig så tæt op af iPhone 6, at man de to let kan forveksles. 
Skulle det da lige være på grund af den nye sorte farve ’ Jet Black’, som skrotter det børstede metallook og i stedet får en sort højglanspoleret metalydre – en nyhed blandt smartphones. Space grey ryger også ud af sortimentet og afløses af en matsort variant.

Nærstuderer du iPhone 7 vil forskellene lige så stille tone frem, designet er, om muligt endnu mere minimalistisk med så få samlinger som muligt. Home-knappen flugter nu helt med fronten, for den er ikke længere en fysisk knap – den er nu en touch-knap med indbygget touch-ID fingeraftrykslæser.

Læs også:  12 nyheder som Apple iPhone 7 vil byde på

Bagtil er der også nyt at spore, antennernes riller er nu pakket af vejen så de nu løber langs med kanten hvor de ikke er nær så fremtrædende. En ting der desværre stadig rager ud, er selve kameraet der nu ser til at ville vokse ud af bagsiden.

Det enklere udtryk kommer dog med en unægtelig fordel, iPhone 7 er nu vandtæt. Nu kan den klare at blive plasket til, og endda en tur i en meters dybde i over en halv time kan den godt håndtere.

Alt i alt vil iPhone 7 dog ikke få designhjerter til at banke løs i mobillandskabet – designet er sikkert, men også en kende for konservativt og vandkæmmet i forhold til konkurrenter som Samsungs S7 Edge eller Note 7.

En vovet beslutning

Inden iPhone 7 proklameres som værende kedelig, er en bestemt designbeslutning værd at dvæle ved: jack-stikket til headsettet er nu borte.

Det er vovet, endda dumt ifølge nogle, men det flugter med Apples visioner om en trådløs fremtid, hvor kabler er af det onde. Eller det kan være et skub mod at gøre lightning-stikket til en ny standard for kabler -derfor medfølger et nyt sæt hovedtelefoner med ligtning-stik.

Men for dem der synes, at de nu gerne vil fortsætte med at bruge deres elskede hovedtelefoner, helgarderer Apple sig ved trods alt at inkludere en adapter.

Hvorvidt det er en torskedum beslutning eller nødvendig overgang mod en kabelfri fremtid, må tiden vise – men der vil utvivlsomt være delte meninger om Apples valg. Men er der et selskab kan slippe godt fra sådan et stunt, så er det Apple.

Læs også:  Apple Music: Mere end 10 millioner downloads på Android

Fornyede kræfter

Under motorhjelmen er det en ny processor der svinger med taktstokken: A10 Fusion. Den snurrer hurtigere end nogensinde – en tredjedel hurtigere, hvilket udmønter sig 33 procent højere ydelse. Er det derimod 3D-spil eller andre tunge grafiske opgaver der skal løftes er boostet så den leverer hvad Apple kalder for konsollignende ydelse.

Sammen med Apples Metal-teknologi er spil nu bedre defineret end nogensinde, noget som Apple hylder ved blandt andet at annoncere et Super Mario spil til iOS.

Der er samtidig smækket to ekstra strømbesparende processorkerner til at klare lette opgaver mens to stærke kerner løfter det tunge læs – i stil med Qualcomms Snapdragon 820 processor.

Det udmønter sig i en bedre driftstid for iPhone 7 som Apple lover vil klare sig i op til to timer længere end forgængeren på en enkel opladning.

Slutteligt giver Apple i år dobbelt op på lagerpladsen. 16GB-varianten er nu ude og afløses af 32GB som minimum. 64 og 128GB versionerne får hver især et løft til henholdsvis 128 og 256GB.

Se også:  Første tests sluppet ud – så meget hurtigere er iPhone 7

iPhone 7

Kamera med vilde funktioner

På kamerafronten er der nye kræfter at hente, selvom opløsningen fortsat lyder på 12 megapixels. Selve sensoren er nu mere lysstærk end nogensinde, optikken åbner nu til f/1,8 og sammen med optisk stabilisering og en ny billedprocessor kan kameraet gøre det bedre end nogensinde i mørke.

Skulle det ikke slå til, kan en ny stærkere flashløsning give 50% længere rækkevidde og er bedre til at korrigere for det svære lys som neon-rør udsender.

Fotoentusiaster kan samtidig se frem til at både tage og redigere RAW-filer i DNG format.

Rækker det ikke, er iPhone 7 Plus udstyret med et ekstra 12 megapixel kamera med en indbygget teleobjektiv der giver 2x zoom. Kommer du stadig ikke tæt nok på, træder digital zoom ind og giver op til 10x zoom – dog med mindre opløsning efterhånden som du zoomer ind.

iPhone 7 Plus låner desuden et trick fra Huawei og HTC ved at give mulighed for at sløre baggrunden. iPhone 7 bruger dog sine stærke fotoprocessor til at gøre det realtid – så kan du efterligne den samme ’bokeh’-effekt der kendetegner spejlreflekskameraer.

Frontkameraet får desuden et boost i opløsningen til 7 megapixels.

iPhone 7
Foto: Apple

Smæk på farverne og højtalerne

Til at udnytte fotoresultater bedst muligt, følger iPhone 7 samme DCI-standard for farver som iPad Pro-modellerne, hvilket giver livligere farver på alt hvad der vises frem.

Lydsiden får også et boost med stereolyd – en højtaler for oven og en for neden der dog peger nedad som i tidligere iPhones. I alt kan iPhone 7 levere dobbelt så højt et lydtryk som før.

Kommer meget snart

Du vil ikke skulle vente længe på Apple iPhone 7 og 7 Plus, danskerne bliver nemlig blandt de første der kan få fingrene i de første iPhones.

Apple vil åbne op for forudbestillinger fredag den 9. september, med levering fra den 16. september.

Den danske pris vil matche sidste års debutpris for iPhone 6S med et vejledende prisskilt der lyder på 5.799 kroner for billigste model. iPhone 7 Plus vil få et lille prishop til 6.899 kroner.

Se priser og levering på alle modeller her:  Apple iPhone 7 og 7 Plus – Dansk pris og tilgængelighed

Redaktionen har mere til sagen

Siden vi publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 7/9/2016 publicerede redaktionen en nyhedsartikel med fokus på LG V20: Ny kraftfuld topmodel fyldt med lækkerier – Artiklen kan du læse her her. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.