Apple køber musiksøgetjenesten Shazam

Musikgenkendelse fra Shazam bliver nu en del af Apple tech-emperie

Apple køber musiksøgetjenesten Shazam

Endnu en stor tech-handel gik igennem i går med Apples opkøb af Shazam – en app-tjeneste der gør det muligt at identificere sange, film og TV-serie ved at genkende lydklip.
Opkøbet blev allerede rygtet forrige uge, men handlen er nu gået igennem til en salgssum på 400 mio. dollars, svarende til 2,5 mia. kroner.

”Vi er begejstrede over at Shazam og deres talentfulde team nu bliver en del af Apple” kommenterede en Apple talsperson til The Verge.

Til trods for den høje salgspris, ser Apple ud til at have sparet en klækkelig sum i forhold til tidligere vurderinger af Shazams værdi. Ved sidste investeringsrunde i 2016 blev Shazams værdi anslået til at være omkring 1 mia. dollars.

Se også:  Spotify afkræves milliarderstatning for ulovlig streaming

Apples formål med opkøbet bliver sandsynligvis at styrke Apples Siri og deres Music streamintjeneste. Samtidig kan Apple potentielt fjerne eksisterende links i app’en til konkurrerende streamingtjenester som Spotify og YouTube.

Shazam tæller over 100 mio. aktive brugere og er igennem tiden blevet benyttet af over 500 mio. unikke brugere.

Læs også:  Apple Music: Mere end 10 millioner downloads på Android

Historien forstsætter

Temaet er stadig relevant. mobilsiden gik videre med sagen. 5/12/2017 gik redaktionen videre og fulgte op med en artikel der stillede skarpt på Apples svar på MobilePay ruller ud i iOS 11.2 – Klik her. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..