Apple-patent forvandler din iPhone til en MacBook

Et nyt Apple-patent viser en smart anordning, hvor en iPhone forvandles til en laptop på et splitsekund.

Apple-patent forvandler din iPhone til en MacBook

En moderne smartphone som den nuværende iPhone 7 rummer rigeligt med kræfter til at drive opgaver der normalt afvikles på en bærbar laptop.

Skal der ordnes noget, er stor skærm og tastatur et must, hvilket kniber på det diminutive iPhone-display. Den begrænsning omgår Apple i deres nyeste patent som på snedig vis lader en iPhone ploppe ned i et iPhone-formet hul i en dock med indbygget skærm og batteri.

iPhonens eget display kan i sit nye hvilested fungere som trackpad for hybrid-maskinen. Konceptet minder om, det Asus i sin tid eksperimenterede med deres hedengangne Padfone X, hvor mobilen leverede kræfter til sig selv samt både en tablet og en laptop-dock.

Læs også:  Sony patent: Få strøm fra en ven trådløst

Apple Patent
Foto: uspto.gov

Også til iPad

Et andet nytegnet patent fra Apple tager en anden indfaldsvinkel til foreningen mellem tabletog laptop. Her ses, hvordan en iPad-lignende tablet klemmes ind der, hvor et laptop-display normalt vil sidde på en bærbar.

Resultatet bliver en enhed der funktionelt fungerer som MacBook, men som får et mindre display. Rygterne om en kommende iPad med kant-til kant display vil dog give mere albuerum til et større display i hybridenheden.

Som med så mange tidligere Apple-patenter er de gemte patentansøgninger ikke nødvendigvis produkter der vil materialiseres sig fra Apples hånd.

Se også:  Samsung patent: dobbeltkamera på vej