Apple tager 27% fra alternative betalingssystemer i App Store

Apple kræver tager 27 procent i kommission fra alternative betalingssystemer i App Store - kan være del af plan for at lukke andre muligheder ude.

Apple tager 27% fra alternative betalingssystemer i App Store

Det er nok ikke gået helt ubemærket forbi hos de fleste, at flere og flere regeringer og myndigheder rundt om i verden har bedt Apple om at tillade alternative betalingsløsninger i sin App Store. Pointen med det er, at Apple ikke skal tage en andel af salg og in-app køb. Som det er nu, tager de 30 procent.

“Omfatter ikke værdi af betalingsbehandlingen”

Apple har dog for nylig meddelt, at de får en andel af betalingerne uanset hvad. Til at begynde med nævnte de ikke noget om størrelsen på deres andel af betalingerne, men nu kan man på selskabets egen supportside læse, at det drejer sig om en ”reduceret” kommission, så udviklerne i stedet for at betale Apple 30 procent ”kun” skal betale 27 procent.

Apple fortæller videre, at de 27 procent tages fra det beløb, brugeren betaler, eksklusive moms. På supportsiden skriver, at det er en reduceret sats, der ikke omfatter værdien i forbindelse med betalingsbehandling og relaterede aktiviteter.

Det er svært at sige andet end, at en reduktion på tre procent ikke fremstår særligt lokkende, og det er nok usikkert, om myndighederne godkender Apples plan

Se også: Lave priser på iPhone 13

Kan være del af plan om at holde andre løsninger ude

Derudover skal man huske på, at de fleste betalingssystemer også opkræver en eller anden afgift for brug af tjenesten, så det er faktisk muligt, at de i sidste ende bliver endnu dyrere for udviklerne end tidligere.

Det er også muligt, at netop det er Apples plan, så deres eget betalingssystem kommer til at være den ”billigere” løsning.

Se også: Spotify kritiserer Apples ændringer af vilkår i App Store