Apple vil ikke afsløre, hvor mange iPhone 7 der forudbestilles

Apple stopper den mangeårige tradition med at oplyse, hvor mange eksemplarer af nye iPhones der er blevet forudbestilt i den første weekend.

Apple vil ikke afsløre, hvor mange iPhone 7 der forudbestilles

Apple stopper nu en af sine traditioner, der har hængt ved i mange år. Nu er det nemlig slut med at få at vide fra den californiske elektronikgigant, hvor mange iPhones der er blevet forudbestilt i den første weekend.

Til mediet CNBC Now oplyser Apple, at disse tal ikke længere er repræsentative for, hvor godt en iPhone sælger, fordi tallene styres af Apples lagerbeholdning frem for efterspørgslen, som Apple ikke kan følge med.

Apple fortæller endvidere, at man allerede nu ved, at iPhone 7 og iPhone 7 Plus bliver udsolgt, fordi de mange nye iPhones skal distribueres ud til hundredetusindevis af steder over hele verden i et væsentligt større antal eksemplarer end for få år siden.

Læs også: iPhone 7 og 7 Plus kan nu forudbestilles i Danmark

Om der er en sammenhæng mellem antallet af iPhones, som Apple kan producere i forvejen, og antallet af forudbestillinger, som forhandlere og teleselskaber i den indledende weekend kan tage imod, skal lade være usagt. Såfremt der er en sammenhæng, bør Apple muligvis allerede have foretaget dette valg sidste år, hvor problemet formodes at have været større. Salget af iPhones i den første weekend kan nemlig meget vel have toppet sidste år med iPhone 6s og 6s Plus.

iPhone
Antallet af forudbestilte iPhones den første weekend har været rekordhøjt flere år i træk. Foto: Mobilsiden.dk

Alt tyder nemlig på, at Apple vil sælge færre iPhone 7 end der blev solgt iPhone 6s sidste år, og det kan meget vel være den bagvedliggende årsag til, at Apple ikke længere ønsker at offentliggøre tallene over weekendsalget.

Apple har år efter år præsenteret rekordhøje antal forudbestillinger den første weekend efter hver lancering. iPhone 5 blev forudbestilt 5 mio. gange, iPhone 5s og 5c 9 mio. gange, iPhone 6 og 6 Plus 10 mio. gange og senest iPhone 6s og 6s Plus 13 mio. gange.

Læs også: Ny kurs for Apple: iPhone-salgstallene for 2016 vil dale

I løbet af hele 2016 ventes Apple at sælge færre iPhones end der blev solgt sidste år. Salgstallene vil ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo ligge i omegnen af 190-210 mio, hvilket er 9-18 % lavere end de 232 mio. eksemplarer, som blev langet over disken i 2015.

Det skyldes blandt andet, at markedet for smartphones har været mættet i adskillige år, og der er derfor ikke samme behov for at skulle udskifte til en ny iPhone – især taget den teknologiske udvikling i betragtning, der også gør, at en nyere iPhone er velfungerende i længere tid end tidligere.