Apples vækst bekymrer finansfolk

Apple har tidligere været aktien, man skulle have, men sådan er det ikke længere på børserne rundt om i verden

Apples vækst bekymrer finansfolk

Aktiehajer og investorer er ikke så vilde med Apples aktier som tidligere – der er simpelthen ikke samme gang i Apples vækst, som der var en gang.

Sådan lyder det fra flere finansfolk, som New York Times har snakket med. Apples projekterede vækst er langt mindre end konkurrenter som Alphabet, der ejer Google, Facebook og Amazon.

Læs også: Apples hjemstat vil forbyde for stærke krypteringer

Tidligere havde Apple nye produkter, der blev store salgssucceser. Der er på aktiefronten dog stor tvivl om, hvorvidt Apples nyeste påfund – iPad Pro og Apple Watch – kan træde ind i disse roller og drive væksten for apple.

Facebook, Amazon, Netflix og Alphabet bliver til sammen kaldt FANG-aktierne, og de står til en vækst på mellem 23 og 40 procent i omsætning i Q4 for sidste år i forhold til året før. Her regner analytikere med en vækst på tre procent hos Apple.

Læs også: Størst indtægt i App Store trods flest downloads i Google Play

New York Times citerer Angelo Zino, en analytiker fra firmaet S&P Capital IQ, som opsummerer situationen omkrong Apple-aktien fint:

“Historisk set har Apple været den aktie, man vil have, hvis man vil klare det bedre end markedets generelle vækst. Nu kigger man andre steder hen,” siger Angelo Zino.