De bedste apps og spil til iPhone i 2024 ifølge Apple

Hvilke apps og spil til iPhones er bedst? Se Apples 42 udvalgte spil og apps til iPhone, som er udvalgt i 2024. Blandt disse er tre spil og apps udviklet i Danmark.

De bedste apps og spil til iPhone i 2024 ifølge Apple

Hvilke apps og spil er bedst til iPhone? Det er der mange bud på. Nogle vil mene, det er de mest populære, mens andre vil mene, at det er dem, der er af højest kvalitet.

Se også: Swappie er bedst og billigst på refurbished iPhones

Apple kårer de bedste apps hvert år

Apple selv har netop fundet tre apps og tre spil i syv forskellige kategorier, som er blandt de bedste i 2024. Det sker i forbindelse med Apple Design Awards 2024, hvor nedenstående 42 apps og spil til iPhone og iPad er blevet nomineret.

Ved Apples årlige World Wide Developer Conference (WWDC) kårer Apple en vinder i hvert kategori, men alene det at blive nomineret siger noget om, at de udvalgte apps og spil er af ualmindelig høj kvalitet.

I år er der følgende syv kategorier, hvor der er fundet de tre bedste spil og de tre bedste apps:

  • Fornøjelse og sjov
  • Inklusion
  • Innovation
  • Interaktion
  • Social indflydelse
  • Visuelt og grafisk
  • Rumlig databehandling

Se de bedste apps og spil til iPhone i 2024 ifølge Apple nedenfor.

Bedste apps og spil i kategorien Fornøjelse og sjov

Apps og spil i denne kategori giver mindeværdige, engagerende og tilfredsstillende oplevelser, der er forbedret af Apple-teknologier. Se de bedste apps og spil til iPhone i kategorien Fornøjelse og sjov nedenfor:

Apps

Dudel Draw
En herlig tegneapp til kunstnere på alle niveauer. Dudel Draw præsenterer en række sjove tegneanvisninger, der får det til at føles mere som en festaktivitet end en kunstklasse. Dudel Draw er nem at hente og svær at lægge fra sig. Den er definitionen på en lille, enkel app, der bringer store smil frem.
Bears Gratitude
Dagbogsapps bliver ikke meget sødere end Bears Gratitude, en varm og indbydende måde at etablere – og, lige så vigtigt, vedligeholde – en daglig taknemmelighedspraksis. Og med sine gennemtænkte berøringspunkter er Bears Gratitude en enkel måde at opmuntre til og omfavne ærlig selvrefleksion.
Rooms
En del tomt lærred, en del spil, en del 8-bit throwback, alt sammen fantasi. Rooms er en samling af brugergenererede 3D-rum og et kreativt tæppe af skæve spil, rolige oaser og smarte temaer. Den bedste funktion er fællesskabselementet: Du udforsker rigtige kreationer af rigtige mennesker.

Spil

WHAT THE CAR?
WHAT THE CAR? er en hylende morsom version af racerspil og et vildt remix af de almindeligt accepterede fysiske love, hvor du drøner rundt i en række vanvittigt animerede baner i mundrette størrelser. Bilfigurerne er charmerende, gameplayet er fornøjeligt uforudsigeligt, og de endeløse far-jokes skader bestemt ikke.
NYT Games
I det seneste år har NYT Games udviklet sig langt ud over sine klassiske krydsord og breakout s-m-a-s-h for at redesigne sin navigation, udvide sit allerede mangfoldige katalog af spil og introducere nye, spændende samtalestartere som Connections – der ligesom Wordle føles perfekt kalibreret til maksimal genspilning.
Hello Kitty Island Adventure
Dette søde eventyr beder spillerne om at genoprette en ø til dens tidligere herlighed – og løse et par mysterier undervejs. Spillet er lige så lettilgængeligt, som man forventer af en Hello Kitty-titel, og den indledende udvikling går superhurtigt, så spillerne møder hele tiden nye figurer, samler nye genstande og låser op for flere dele af øen.

Bedste apps og spil i kategorien Inklusion

Apps og spil i denne kategori giver en god oplevelse for alle ved at støtte mennesker med forskellige baggrunde, evner og sprog. Se de bedste apps og spil til iPhone nedenfor.

Apps

oko
oko gør fodgængere opmærksomme på lyssignalernes tilstand ved hjælp af haptisk og auditiv feedback, en tilgang, der har øjeblikkelig virkning på personer med nedsat eller intet syn. Det er en smart løsning på et kritisk sikkerhedsscenarie, der udnytter den fejlfri implementering af VoiceOver og Dynamic Type fuldt ud.
Complete Anatomy 2024
Complete Anatomy 2024 er smukt designet og fuld af minutiøst detaljerede modeller og pædagogisk indhold. Og muligheden for at ændre hudtoner og modeller viser en velkommen opmærksomhed på mangfoldighed.
Tiimo
En gennemtænkt kalender-app til det neurodivergente borgere. Appen drager stor fordel af tilgængelighedsfunktioner, og dens Live Activities bringer indholdet til en persons låseskærm. Intelligent udtænkt, skarpt udført.

Spil

Unpacking
En bevægende oplevelse på mere end én måde. Unpacking er dels et zen-puslespil, dels en livshistorie og dels en meditation over de genstande, der glider ind og ud af vores liv, og det følger en kvinde, der flytter fra sit barndomsværelse til sit kollegieværelse til sin første lejlighed og videre. Spillet henvender sig til et bredt publikum gennem inkluderende layouts, animationer og muligheder.
Quadline
Quadline er et ultra-roligt og minimalistisk puzzlespil, der fokuserer på enkle mekanikker som rotation, bevægelse og teleportering. Det bruger med vilje ingen tekst eller tal og er afhængig af kontrol med et enkelt tryk til næsten alle interaktioner.
Crayola Adventures
Et farverigt eventyr, der sætter en ny standard for inkluderende og kønsneutrale karakterskabelsesmuligheder, som omfatter forskellige hudfarver, evner, kropstyper, pronominer og meget mere. Crayola Adventures tilbyder inklusionsmuligheder over hele linjen, herunder fuld indtaling for ikke-læsere eller dem med læseudfordringer.

Bedste apps og spil i kategorien Innovation

Apps og spil i denne kategori giver en topmoderne oplevelse gennem ny brug af Apple-teknologier, der adskiller dem fra andre i deres genre. Se de bedste apps og spil til iPhone nedenfor.

Apps

Copilot Money
Med en lettilgængelig grænseflade og animationer i høj kvalitet gør Copilot Money finansiel overvågning så lettilgængelig, som finansiel overvågning nu engang kan være. Den indbyggede Swift-app bruger maskinlæring til automatisk at kategorisere budgetter, investeringer og forbrugsdata og præsenterer dem i farverige, elegante diagrammer, der er nemme at overskue.
SmartGym
SmartGym er en personlig ML-drevet træner på dit håndled, en venlig følgesvend, der på imponerende vis tilpasser sig dine færdigheder, mål og præstationer i farten. Appens Smart Trainer-funktion justerer konstant sine træningsforslag, justerer vægte, rekalibrerer gentagelser og tilbyder anbefalinger fra appens bibliotek med mere end 620 øvelser.
Procreate Dreams
Den nye standard for at skabe 2D-animationer på iPad. Procreate Dreams er et fantastisk designet værktøj, der giver kreative af alle slags mulighed for at animere ved hjælp af det omfattende og velkendte bibliotek af pensler, bevægelser og PencilKit-aktiveret adfærd fra det originale Procreate. Og som det er tilfældet med forgængeren, føles enhver interaktion i Procreate Dreams poleret, gennemtænkt og klar til brug fra første færd.

Spil

Call of Duty: Warzone Mobile
Kort sagt: Call of Duty har aldrig set bedre ud. Warzone Mobile repræsenterer et stort spring fremad i visuel troværdighed, i høj grad takket være en Peak Graphics-tilstand, der giver 2K-rendering, lyskort i højere kvalitet og vildt forbedret tekstur på iPhone 15 Pro og iPad med en M1-chip eller senere. Dette er den totale Battle Royale-pakke, komplet med kampagner, der kun kan spilles på mobilen, ensartet progression mellem platforme og en massiv opgradering af seriens kampe.
Lost in Play
En mørk, fantasifuld fortælling, som det er let at fortabe sig i. Lost in Play føles som en grafisk roman, der er kommet til live. Hvert hjørne af den opfindsomme verden – fra den uhyggelige skov til landsbyen på klippetoppen – sprudler af visuel fantasi og håndlavet charme. Og spillet er fyldt med elskelige figurer (som en overraskende snerrende fåreflok) og sjove minispil.
Wavelength
Wavelength er ikke den mobile version af et brætspil; det er en unik oplevelse i sig selv. Ligesom bordspillet indeholder Wavelength quizzer og spørgsmål, der er designet til at få spillerne til at arbejde sammen og måske læse hinandens tanker. Og det har masser af nyt indhold og sjove opgraderede designs, som synkroniserede urskivebevægelser i realtid og live-emotes.

Bedste apps og spil i kategorien Interaktion

Apps og spil i denne kategori leverer intuitive grænseflader og ubesværet styring, der er perfekt skræddersyet til deres platform. Se de bedste apps og spil til iPhone nedenfor.

Apps

Procreate Dreams
Den nye standard for at skabe 2D-animationer på iPad. Procreate Dreams er et fantastisk designet værktøj, der giver kreative af alle slags mulighed for at animere ved hjælp af det omfattende og velkendte bibliotek af pensler, bevægelser og PencilKit-aktiveret adfærd fra det originale Procreate. Og som det er tilfældet med forgængeren, føles enhver interaktion i Procreate Dreams poleret, gennemtænkt og klar til brug fra første færd.
Arc Search
Det er ikke let at komme med en ny tilgang til den ydmyge internetsøgning, men den friske og effektive Arc Search giver smarte, kortfattede resultatoversigter, der er intelligent drevet af AI. Appens information er flot designet, let at analysere, stærkt researchet og kreativt leveret – og alt sammen med fokus på privatlivets fred.
Crouton
Opskriftsapps står og falder med deres organisering og informationshierarki, og Crouton har en ren og lækker brugerflade til at gemme opskrifter, lave indkøbslister og præsentere trinvise instruktioner i køkkenet – også selvom du ikke ligefrem er kok. Alt i Crouton, fra næste opskriftstrin til navnet på det manglende krydderi, er let at finde og lige der, hvor du har brug for det.

Spil

Little Nightmares
Dette indtagende, uhyggelige spil fremkalder sin mørke atmosfære fra første øjeblik med vagt foruroligende figurer, passende uhyggelig tåge og den slags veludførte og stemningsfuldt skæve lyseffekter, som man forventer af en skræmmende drøm. Desuden udfolder den nysgerrige og overbevisende historie sig i det helt rigtige tempo.
Rytmos
Et verdensmusikinspireret rytmespil, der ser lige så godt ud, som det lyder. Rytmos udfordrer spillerne til at løse gåder ved at skabe stier ved hjælp af enkle trækbevægelser, og hvert gennemført niveau tilføjer et nyt element til en sang, der udvikler sig. Onboardingen gør gameplayet klart med det samme, og bevægelserne er enkle og sjove, selv når spillet begynder at levere mere og mere kompleksitet.
finity.
Et meditativt matchningsspil med smidige interaktioner, en kølig farvepalet og et dybt tilfredsstillende lydbillede. finity. puzzles har en begrænsning: Du kan kun foretage et vist antal træk på hvert niveau, før du går i stå. Som du måske kan fornemme, kræver denne enkle regel en enorm strategi.

Bedste apps og spil i kategorien Social indflydelse

Apps og spil i denne kategori forbedrer liv på en meningsfuld måde og sætter fokus på vigtige emner. Se de bedste apps og spil til iPhone nedenfor.

Apps

How We Feel
How We Feel skal hjælpe folk med bedre at forstå og håndtere deres følelser ved at identificere de specifikke faktorer, der udløser dem. Det er et højt mål, og appen nærmer sig det med et gennemtænkt design baseret på et “følelsesgitter” i fire farver med gradienter for intensitetsniveauet for hver enkelt.
Ahead: Emotions Coach
En app-oplevelse, der føles som en løbende samtale mellem person og coach. Hver interaktion i den ekspertdesignede Ahead: Emotions Coach bidrager til en følelse af kontakt.
Gentler Streak Fitness Tracker
Med sit gennemtænkte fokus på både fysisk og mental sundhed jagter Gentler Streak det uopnåelige mål at forbedre alles livsstil, uanset hvem eller hvor de er. Som navnet antyder, drives appen ikke af insisterende påmindelser, men af en optimistisk og opmuntrende stemning, der ikke kun tager hensyn til fysisk kondition, men også til mentalt velvære.

Spil

The Wreck
En frodig visuel roman om søsterskab, moderskab, sorg og overlevelse. The Wreck fortæller historien om Junon, en forfatter, der pludselig bliver kaldt til et hospital for at træffe en livsændrende beslutning. Historien er langt fra let, men den er smukt skrevet og veltalende fortalt, især gennem flygtige tankebobler, der afspejler hvirvlen og spredningen af stressende situationer.
Cityscapes: Sim Builder
Et miljøfokus driver denne opfindsomme bybygningssimulator, som belønner spillerne for at træffe grønne beslutninger som at investere i ren energi, bevare det naturlige dyreliv og bygge parker for at reducere forureningen. Jo mere spillerne tænker på verden omkring dem, jo bedre – og sjovere – kan spillet blive.
The Bear
En interaktiv godnathistorie og en rørende fortælling om sammenhold. The Bear handler om håndtegnet animation, nattelyd og beroligende vibrationer. Men dens hemmelige kraft kommer fra dens karakterer, som alle er relaterbare avatarer for alle, der nogensinde har følt sig fortabt, usikre eller bange i alle aldre.

Bedste apps og spil i kategorien Visuelt og grafisk

Apps og spil i denne kategori har fantastiske billeder, dygtigt tegnede grænseflader og animationer af høj kvalitet, der bidrager til et karakteristisk og sammenhængende tema. Se de bedste apps og spil til iPhone nedenfor.

Apps

Sunlitt
Sunlitt er en elegant måde at spore solens position og bevægelse på, hvor som helst og når som helst. Det visuelle er bestemt et lyspunkt, men appens styrke ligger i data – solens position og bane, et 3D-solur, tidspunkter for solbegivenheder og meget mere – som alle kan hentes via widgets, live-aktiviteter og den dynamiske ø.
Meditate
Fra en indieudvikler i Indien kommer denne smarte meditationstimer og -tracker, hvor vellykkede meditationssessioner skaber en mandala, der er smukt gengivet i SwiftUI. Meditate skinner på iPhone – hvor du kan holde øje med den i standby-tilstand på natbordet eller som widget på låseskærmen – og som en selvstændig Apple Watch-app.
Rooms
Et utroligt lærred for kreativitet i en nostalgisk 8-bit verden. Rooms er svært at kategorisere: Det er en blank tavle til at bygge fantasifulde scener, en platform til hyggeligt spil og et socialt rum, der lader dig interagere med tusindvis af andres kreationer. Skævt, overbevisende og udført med et dejligt retro-twist.

Spil

DEATH STRANDING DIRECTOR’S CUT
Med noget af den bedste grafik, du vil se på en mobil enhed, omdefinerer Death Stranding, hvad der er muligt med Metal – og det er enormt sjovt at spille. Spillet er et vidunder, der presser sin massive konsolhistorie ned på mobile enheder, samtidig med at det opretholder en forbløffende grafik, der drives af MetalFX, Metal shader converter og meget mere. Apokalypsen har sjældent set så godt ud.
Lies of P
I dette smukt gengivne eventyr styrer spillerne en robotdukke skabt af Geppetto – ja, den Geppetto – som skal overleve en kampmarch gennem en udbrændt by for at finde sin skaber. Et kig på grafikken afslører en verden med smukke teksturer, detaljeret belysning og fantastiske effekter – og visuelle tilpasningsmuligheder som MetalFX-opskalering og volumetriske tågeeffekter giver dig mulighed for at style den ødelagte by efter din smag.
Honkai: Star Rail
Dette enorme rollespil fra Genshin Impact-skaberen HoYoverse er et turbaseret kampspil, der sender dig tværs over stjernerne for at besøge mærkelige lande, rekruttere stærke helte og kæmpe mod hårde fjender. Spillets overdrevne angreb – som f.eks. et umuligt stort orbitalangreb, der udrydder fjendtlige rumvæsner – er uendeligt kreative.

Bedste apps og spil i kategorien Rumlig databehandling

Apps og spil i denne kategori bringer ekstraordinært håndværk til deres enestående rumlige oplevelser. Se de bedste apps og spil til iPhone nedenfor.

Apps

Sky Guide
Sky Guide er et magisk middel til udforskning af rummet med sin medrivende grafik, subtilt svævende lyde og næsten konstante øjeblikke af forundring. At undersøge himmellegemer er et simpelt spørgsmål om at kigge op på himlen, hvor man kan nyde en palet af smukke illustrationer, astrologiske animationer og brugerdefinerede interaktioner, som f.eks. muligheden for at trække et stjernebillede ned fra himlen.
NBA
Sky Guide er et magisk middel til udforskning af rummet med sin medrivende grafik, subtilt svævende lyde og næsten konstante øjeblikke af forundring. At undersøge himmellegemer er et simpelt spørgsmål om at kigge op på himlen, hvor man kan nyde en palet af smukke illustrationer, astrologiske animationer og brugerdefinerede interaktioner, som f.eks. muligheden for at trække et stjernebillede ned fra himlen.
djay
djay pro er ikke bare en banebrydende app; det er en helt ny måde at interagere med musik på. Med utrolig teknisk opfindsomhed og klassens bedste indlevelse føles den frisk og ny og levende. Appen sætter gang i pladespillere af høj kvalitet, som du kan scratche til den store guldmedalje, et cool interaktivt effektpanel og en række fantastisk gennemtænkte miljøer.

Spil

Synth Riders
Et sprudlende rytmespil, hvor dine hænder er alt, hvad du behøver for at holde takten. Udfordringerne i Synth Riders er drevet af et drivende soundtrack med frenetisk elektronisk musik, pop og rock, og det hele handler om energi. Det er smart, at spillerne kan tage udfordringen op enten i et fuldt fordybende rum eller i deres egne omgivelser med passthrough – og de kan spille siddende, stående eller med én hånd.
Blackbox
Blackbox på iOS udfordrede spillerne til at tænke uden for skærmen; Blackbox på visionOS udfordrer dem til at tænke på hvert eneste (metaforiske) hjørne af det rumlige lærred fra første øjeblik. At afsløre for meget om Blackbox ville ødelægge dets mange overraskelser; det er nok at sige, at der er masser af vidunderlige detaljer – som de flydende sæbebobler, der styrer valg af niveau.
Loóna: Cozy Puzzle Games
En meditativ, fordybende oplevelse drevet af flot grafik, stemningsfuldt lyddesign og intuitive indbyggede bevægelser. Ligesom sin iOS-forgænger – som vandt en Apple Design Award i 2021 – leverer Loóna på visionOS gåder, der er designet til at være intuitive, tilgivende og behagelige at navigere i. Og selv om det måske lyder enkelt, har det tydeligvis krævet passion og indsats at opnå de rette niveauer af raffinement og afslapning – især i interaktionsmekanikken, som lader spillerne rotere, flytte og inspicere brikker efter eget valg.

Tre danske apps er blandt de bedste

På listen er der tre apps og spil, som er udviklet af danske udviklere.

Spillet WHAT THE CAR? er udviklet af danske Triband ApS, mens appen i kategorien Inklusion er udviklet af tiimo ApS. Til sidst er der spillet Rytmos i kategorien Interaktion, som er udviklet af Floppy Club ApS.

Til trods for at lille Danmarks befolkning udgør beskedne 0,0725 procent er det altså ganske godt gået, at tre ud af tre ud af 42 (7 procent) af de bedste iPhone-apps og -spil er udviklet i Danmark.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones