Del let store og små filer mellem Android og Windows

Nearby Share, der er Androids svar på Apples Airdrop, er på vej til Windows. Det betyder, at man let kan dele store og små filer mellem Android og Windows.

Del let store og små filer mellem Android og Windows

Deling af fotos, video, dokumenter og større filer var virkelig noget Apple gjorde simpelt med AirDrop. AirDrop kan dele selv store filer ekstremt hurtigt og brugervenligt mellem iPhones og andre Apple-enheder. Som et modsvar præsenterede Google Nearby Share til Android-telefoner i 2020.

Nearby Share virkede dog kun mellem smartphones og tablets med funktionen, og var derfor ikke helt så fleksibelt. Men endelig er Google nu klar til at lancere Nearby Share til Windows.

Se også: Nyt om Android og iOS

Let deling af filer mellem Android og Windows

Med det opdaterede Nearby Share skal det blive meget mere enkelt, at dele alle typer af filer, store og små, mellem en Windows-PC og en Android-telefon eller Android-tablet. Indtil videre er Nearby Share til Windows en beta, men forventes snart klar til en global udrulning.

Nearby Share Beta til Windows er enkel at konfigurere. Man skal blot downloade og installere Nearby Share Beta-appen på din Windows-PC. Herefter kan man sende filer til Android-enheder i nærheden eller sende filer til en PC.

Nearby Share fungerer med computeren, uanset om appen er åben på skrivebordet eller kører i baggrunden. Man trækker og slipper det blot ind i appen eller ved at vælge “Send med Nearby Share” i højreklikmenuen.

Det er lige så nemt at sende et foto, en video eller et dokument fra din PC til en Android-enhed i nærheden. Man skal blot vælge de Android-enheder, man vil dele med.

Hurtigere deling til egne enheder

Det er endnu hurtigere at sende filer til egne enheder. Så længe begge enheder er logget ind på samme Google-konto, accepteres filoverførsler automatisk – også selv om skærmen er slukket.

Vil man dele fra Android-enheden til din computer, skal man blot sørge for, at programmet Nearby Share Beta kører på  pc’en. Derefter er det lige så nemt som at trykke på Del på det indhold, du vil sende, og vælge pc’en fra listen over tilgængelige enheder.

Som betaversion understøtter Nearby Share til Windows-pc’er deling af indhold med Android-smartphones og -tablets.

Senere vil Google udvide med understøttelse med andre enheder i Googles økosystem.

Nearby Share er klar i udvalgte regioner. Danmark er desværre ikke blandt de første lande, men den forventes snart at kunne downloades herhjemme.

Se også: Test af nyeste smartphones