EasyPark ude til Apple CarPlay: Betal for parkering og elbilopladning fra bilen

Nu kan du finde og betale for din parkering uden at skulle hive mobilen frem. EasyPark er nemlig klar med den første parkeringsapp i Europa, som virker med Apple CarPlay.

EasyPark ude til Apple CarPlay: Betal for parkering og elbilopladning fra bilen

Har du en bil, der understøtter Apple CarPlay? Så er din bil netop blevet en smule smartere.

Den velkendte parkeringsapp EasyPark introducerer nemlig som noget helt nyt en app til Apple CarPlay, så du kan finde og betale for en ledig parkeringsplads i en lang række europæiske lande. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Da Apple rullede iOS 14 ud i september 2020, introducerede it-giganten også nogle nye kategorier for apps til Apple CarPlay – Apples system optimeret til biler, som kører via brugerens iPhone.

En af de nye kategorier i Apple CarPlay er apps til parkering, og denne mulighed udnytter EasyPark til nu at lancere den første parkeringsapp i Europa, som kører over Apple CarPlay.

EasyPark parkering med Apple CarPlay
EasyParks nye app til Apple CarPlay. Foto: EasyPark

Med appen er det muligt ikke kun at betale for en parkering i lande som Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig, Holland, Spanien og Italien. Det er også muligt at finde steder at oplade sin elbil via EasyParks app til CarPlay.

Appen er designet med tre overordnede sektioner: Privat betaling, erhvervsparkering og gadeparkering i nærheden af, hvor man befinder sig. Når du har parkeret bilen et sted, vælger du blot ”start parkering” på bilens skærm – og så betaler du for din parkering på samme måde som via EasyParks normale app til iOS og Android.

EasyPark dækker mere end 2.200 byer i 20 lande. 80 % af alle nye biler understøtter ifølge EasyPark Apple CarPlay.

Læs også: iPhone-opdatering med CarPlay- og CarKey-nyheder i denne uge

Det sidste nye i sagen

Her finder du næste interessante vinkel i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 12/2/2021 kom der nyt i sagen med artiklen; Hvordan bliver Apple Car? Her er vores bud på Apples elbil – Læs den her. Se også seneste nyt om tematikken her.