iPhone-opdatering med CarPlay- og CarKey-nyheder i denne uge

Næste version af Apples styresystem til iPhone forventes at blive frigivet i denne uge. Heri er der forbedringer til CarPlay, Siri og nyt om CarKey.

iPhone-opdatering med CarPlay- og CarKey-nyheder i denne uge

Det varer ikke længe inden Apple er klar med næste versiuon af deres mobile styresystem, iOS, til iPhones verden over. Den første beta af iOS 13.4 blev udgivet i februar og i denne uge skulle den færdige version rulle ud – måske allerede i dag.

Der er selvfølgelig masser af nyt i opdateringen, hvor vi har valgt at fokusere på de tre vigtigste nyheder: CarPlay, CarKey og Siri.

Læs også: Nyheder om Apple iOS og Android

Lettere at bruge et andet kort til navigation

Med iOS 13.4 er den største nyhed opdateringerne til Apples CarPlay. Indtil nu har Apples egen kort- og navigationsapp været standard på forsiden af CarPlay, men det bliver der med iOS 13.4 lavet om på. Der er allerede åbnet op for tredjeparts navigations-apps og nu vil man kunne have, fx Google Maps, liggende som standardkort på forsiden. Det er en funktion som apps selv skal understøtte, men mon ikke Google ret hurtigt får gjort dette.

Det bliver med iOS 13.4 også lettere at håndtere opkald på skærmen, selv om man fx bruger navigation. Opkald vil fremover automatisk tilpasse sig skærmens indhold, hvor man vil kunne styre disse. Har man ikke gang i andet på skærmen, så vil opkaldet udnytte hele pladsen.

Læs også: Flere Toyota modeller får Android Auto og Apple CarPlay

Lås bilen op med Apple CarKey

Navnet CarKey beskriver ganske godt hvad det er. Ideen er, at man med CarKey kan låse/låse op, starte bilen, deling af “bilnøgle” og meget mere i fremtiden. Det kræver selvfølgelig at bilen understøtter denne funktion og har NFC indbygget, og Apple har samarbejdet med bilproducenter om at få denne funktion implementeret i bilerne.

Apple CarKey
Med Apple CarKey kan man låse bilen op, dele en nøgle til bilen og starte bilen.

Vi skal nok ikke forvente, at CarKey er klar til nogle biler når iOS 13.4 ruller ud, men forhåbentlig inden for et par måneder.

Læs også: Apple CarPlay understøtter nu Google Maps

Brug Siri – når som helst

Med iOS 13.4 vil give muligheden for at bruge Siri på en smartere måde. Fremover vil man kunne aktivere den digitale assistent Siri uden at interagere med mobilen og selvom den er låst. Det er selvfølgelig en indstilling man manuelt skal slå til.

Ud over ovenstående iOS 13.4 nyheder, så kommer der også iCloud mappe-deling, ny Memoji, forbedringer til Mail-appen og synkronisering af apps mellem iOS og Mac.

Læs også: Apple får gigantisk bøde for ulovlig prisaftale

 

Efterfølgende om sagen

Sagens videre udvikling om temaet. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. 11/3/2020 havde redaktionen fokus på nyheden Elbilen Fiat 500 “La Prima” har hurtigopladning og Uconnect 5 – Artiklen kan du læse her. Få også seneste nyt om emnet her..