Facebook investerer massivt i Danmark

Den sociale mediegigant vil opføre et gigantisk datacenter i Odenses omegn. Ordren lyder på tre serverhaller på i alt 184.000 kvadratmeter.

Facebook investerer massivt i Danmark

Når din næste statusopdatering ændres, kan den i fremtiden meget vel ryge en tur forbi Odenses forstad Tietgenbyen. Den sociale mediegigant Facebook planlægger nemlig at opføre et kæmpemæssigt datacenter uden for Odense by. Det skriver fyens.dk.

Datacenteret vil bestå af tre serverhaller som i alt spænder over 184.000 kvadratmeter – seks gange større end Danmarks største butik, Odenses IKEA-forretning.

Gigantserverne bliver det bare tredje af sin slags uden for USA, hvor Facebook har sit hovedsæde.

Det bliver det britiske konsortium Mace der står for opførelsen. Alene byggeriet af anlægget af regnes med at skabe 1.200 arbejdspladser i regionen.

Læs også: Facebook beskyldt for politisk manipulation

Investering i milliardklassen

Facebook bliver dermed endnu en IT-kæmpe som investerer massivt i servere her i landet. Tilbage i 2015 indledte Apple ligeledes et serverbyggeri uden for Viborg til i alt 6,3 milliarder kroner.

I Odense kan investeringen at opnå lignende dimensioner. Da Facebook i 2015 opførte en enkel datahal i svenske Luleå lød investeringen på i alt 3 milliarder kroner. Heraf blev 1,5 milliarder kroner spenderet i Sverige på blandt andet logistik, entreprenørarbejde, forsyninger og teknisk assistance.

Ifølge de første skitser til byggeriet, vil Facebooks Odense-byggeri blive større end Luleå-datacenteret.

Se også: Apple foretager rekordinvestering i Danmark