Facebook vil forenkle Messenger appen

Facebooks Messenger er en af de mest brugte IM apps, men der med tiden blevet bygget mere og mere på den. Nu vil Facebook gøre den enkel at bruge igen.

Facebook vil forenkle Messenger appen

Facebook Messenger, der oprindeligt hed Facebook Chat, blev lanceret i 2008. Allerede i 2010 udkom appen til iOS og Android, og derefter gik det hurtigt. I dag har Facebook Messenger over 1.2 milliarder brugere.

Dog er appen med tiden blevet mere og mere rodet, og ikke mindst langt mere ressourcekrævende. Men nu lover Facebook en ny og forenklet version.

Læs også: Facebook indrømmer: Messenger er blevet rodet

Som appen er nu, så er der fem menupunkter i bunden af appen. Her vil to blive skåret fra, så der kun er tre punkter: Beskeder, Kontakter og noget der ligner en “Find mine venner” funktion. Åbenbart så er “Find mine venner” en funktion der ofte bliver anvendt.

facebook messenger
Facebook Messenger vil snart blive forenklet. Foto: facebook

Mark Zuckerberg siger sådan om den kommende app:

“When you’re messaging, you really want a simple and fast experience. We’re taking this moment to completely redesign Messenger to focus these ideas.”

Og åbenbart så har Facebook været i gang med strømliningen af Messenger siden årsskiftet, så vi kan forvente den redesignede app ganske snart. Facebooks vicepræsident, David Marcus, fortæller at den nye app kommer “very, very soon“.

I toppen af appen vil der i stedet været tre genveje: kamera, videoopkald og ny besked. Derudover vil der også komme en såkaldt Dark Mode, altså mulighed for at lave hele brugerfladen sort.

messenger
En ny Dark Mode til Facebook Messenger kommer også. Foto: Facebook.com

Hvis i oplever den nye app ruller ud, så giv endelig lyd fra jer.

Vil du prøve en mindre ressourcekrævende og simplere Messenger, så tag et kig på Messenger Lite.

Læs også: Facebook tester “nedstem” knap