Google Beskeder kan få rigtig support af multi-enheder

Google kan snart gøre det muligt for brugerne at logge ind og bruge Beskeder på flere enheder af gangen med samme mobilnummer.

Google Beskeder kan få rigtig support af multi-enheder

Google er tilsyneladende i gang med at gøre det enklere for os brugere at interagere med deres RCS-chats på flere enheder.

I et blogindlæg fra AssembleDeBugs nævnes nogle linjer af kode, der handler om Googles intention om at bruge brugerens telefonnummer til at gøre dette muligt. Det kan dog være, at selskabet har brug for ens Google-konto for at kunne få det til at fungere.

Se også: Priser på telefoner

Google Beskeder på flere enheder uden QR-kode

Det ville være helt ideelt med tanke på, at man på indtil videre er nødt til at tage telefonen frem og scanne en QR-kode, hvis man vil bruge webversionen af Messages.

Udover koden, der nævner den slags krav, er der ikke andet, der fungerer på nuværende tidspunkt. AssembleDeBug fortæller, at der heller ikke er noget, der indikerer, hvornår en sådan funktion kan være klar til preview.

Ser man desuden lidt nærmere på koden i betaen, ser man tegn på, at funktionen kan være specifik for Android-tablets, da de bruger webversionen af Messages. Det er selvfølgelig muligt, at det kun er midlertidigt, at funktionen er begrænset til tablets, for det kan også være en praktisk funktion for dem, der bruger mere end en telefon.

Se også: Det billigste mobilabonnement

I dag fungerer Beskeder kun på en enhed af gangen med samme nummer

Med en sådan function kommer rigtig multi-enhedssupport endelig til Messages. Man kan på nuværende tidspunkt ikke få adgang til sin chat på mere end en enhed med samme telefonnummer.

Google har helt bevidst forsøgt at hale ind på nogle af de andre gode chatapps med nye funktioner, og det er det samme, der sker denne gang. WhatsApp kom med multi-enhedssupport for et par år siden, så man som bruger kan koble op til fire enheder til samme konto.

Da funktionen stadig er i et tidligt udviklingsstadie, ved vi endnu ikke, om der kommer til at være begrænsninger for de sammenkoblede enheder. Det er muligt, at Google følger i Metas og WhatsApps’ fodspor og vil kræve en ”Primær” enhed, der så også er den eneste enhed, hvorfra man kan slette chat.

Se også: De største tech-virksomheder i Danmark