Guide til det billigste mobilabonnement

Hvilket mobilabonnement er billigst, og hvilket teleselskab har den bedste dækning? I denne guide hjælper vi dig til at finde det absolut bedste mobilabonnement, der passer til dit behov.

Foto: iStock.com/dragana991

Vi danskere er meget prisbevidste – også når det gælder køb af mobilabonnementer. Der er dog to ting ved et mobilabonnement, som er langt vigtigere end prisen: Mobildækningen og internethastigheden.

Det kan være tillokkende at købe et mobilabonnement hos det absolut billigste mobilselskab, men hvis det betyder dårlig mobildækning med langsom internethastighed til følge, har den lave pris ingen værdi.

Heldigvis kan lave priser, god mobildækning og god internetforbindelse sagtens gå hånd i hånd. Det handler blot om, at du skal finde det helt rigtige teleselskab og mobilabonnement, der passer til dit forbrug, og som giver en god mobildækning og internetoplevelse.

Der er flere ting, du skal være særligt opmærksom på, når du er på jagt efter det billigste mobilabonnement. Vi guider dig her til, hvordan du finder det det bedste mobilabonnement til dig hos det bedste teleselskab.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Det bedste abonnement har god mobildækning

God mobildækning er alfa omega, når du skal finde det bedste mobilabonnement. God mobildækning vil sige, at din mobiltelefon konstant har et stærkt signal til teleselskabets mobilantenner. Det gælder, uanset om du befinder dig indenfor i bopælen, kører de danske landeveje tynd i bil eller pendler med toget.

Der er ikke noget mere irriterende, end hvis der er huller i mobildækningen, og man hverken kan gennemføre telefonopkald eller bruge dataforbindelsen til at besøge hjemmesider eller bruge sociale medier. Derfor er en god mobildækning det suverænt vigtigste, når du skal finde det bedste mobilabonnement. For uden dækning er et mobilabonnement intet værd.

Se også: Se teleselskabernes mobildækning i dit postnummer

De absolut billigste mobilselskaber i Danmark

I Danmark findes der fire forskellige mobilnet: TDC, Telia, Telenor og 3. Både de store og dyre teleselskaber (YouSee, Telia, Telenor og 3) og lavprisselskaberne OiSTER, CBB Mobil, Call me, Greentel, duka og eesy lejer sig ind på de fire mobilnet.

Teleselskab Mobilnet Tilbyder mobilrabat Tilbyder streamingtjeneste(r)
OiSTER 3 Nej Ja
CBB Mobil Telenor Ja Ja
Call me Telia Ja Ja
Greentel Telia Ja Nej
duka Telenor Ja Nej
eesy TDC Nej Nej

Vælg et teleselskab med en hurtig internetforbindelse

Ligesom mobildækningen er det også vigtigt, at teleselskabet, som du køber mobilabonnement hos, kan levere en hurtig internetforbindelse. Dermed undgår du, at Netflix, YouTube og andre streamingtjenester hakker og pauser, fordi netværksforbindelsen ikke kan følge med.

Hvor høj en internethastighed du kan opleve på din mobiltelefon, hænger i høj grad sammen med, hvor god en mobildækning teleselskaberne kan give der, hvor du befinder dig. Uden en god mobildækning er det umuligt at opnå høje hastigheder på eksempelvis 100 megabit per sekund (Mbit/s) eller sågar flere hundrede megabit per sekund via 5G.

God dækning er ikke lig med hurtigt internet

En god mobildækning er dog ikke altid ensbetydende med, at teleselskabet leverer en hurtig internetforbindelse. Mange steder – alt efter lokale forhold – kan man sagtens have en god mobildækning via nogle ikke så hurtige 2G- eller 4G-frekvenser. Dermed kan internethastigheden føles langsom, selvom dækningen er god. En god internetoplevelse kræver både god dækning, og at høje 4G- eller 5G-frekvenser er til rådighed i nærheden.

For at gøre det mere kompliceret kan teleselskab A også levere en hurtig internetforbindelse ét sted, mens teleselskab B og C er knap så gode præcis samme sted. Et andet sted kan det være helt omvendt. Hvilket teleselskab der giver den bedste internetforbindelse, må derfor komme an på den samlede netværksoplevelse.

Pris: Det bedste abonnement er det billigste

Forudsat at både mobildækningen og internetoplevelsen er god, er det til syvende og sidst prisen på mobilabonnementet, der er helt afgørende for, hvilket mobilabonnement der er bedst, og som du derfor bør vælge.

Ved at vælge et mobilabonnement hos det billigste teleselskab får du adgang til helt samme mobilnet som de store og dyre teleselskaber, men til en langt bedre pris. Du får altså ganske enkelt meget mere mobiltelefoni for pengene.

Hvis du har konstateret, at teleselskaber, som bruger et bestemt af de fire mobilnet, fungerer bedst hos dig, bør du altså til enhver tid vælge det teleselskab på pågældende mobilnet, som sælger de billigste og dermed bedste mobilabonnementer. Det vil sige et af de førnævnte lavprisselskaber, som de sidste tre års tid har vist sig at være de absolut billigste mobilselskaber i Danmark.

De billigste mobilabonnementer

Nedenfor kan du se eksempler på de billigste mobilabonnementer, som du kan købe hos lavprisselskaberne:

Teleselskab Abonnement Pris Besøg
Call me Fri tale, 50 GB data (30 GB i EU) og C More 109 kr./md.
54 kr./md. de første tre mdr.
Se aktuelle tilbud
CBB Mobil 50 timer tale og 50 GB data (20 GB i EU) 109 kr./md.
54 kr./md. de første tre mdr.
Se aktuelle tilbud
eesy Fri tale og 40 GB data (15 GB i EU) 109 kr./md.
54 kr./md. de første tre mdr.
Se aktuelle tilbud
OiSTER 10 timer tale, 30 GB data (10 GB i EU) og 5G

Fri tale, 100 GB data (12 GB i EU) og 5G

89 kr./md.

99 kr./md.
49 kr./md. de første tre mdr.

Se aktuelle tilbud
Greentel 2 timer tale og 2 GB data (2 GB i EU)

10 timer tale og 10 GB data (10 GB i EU)

Fri tale og 30 GB data (11 GB i EU)

48 kr./md.

79 kr./md.

89 kr./md.

Se aktuelle tilbud
duka 20 timer tale i og til EU og 20 GB data (dertil 20 GB i EU) 99 kr./md.
59 kr./md. frem til 30/09
Se aktuelle tilbud

Sidst opdateret den 26. april 2023.

Få rabat på telefoner og spar mange penge

Når du alligevel er på udkig efter et nyt og billigt mobilabonnement hos et teleselskab, bør du overveje også at kombinere købet af mobilabonnement med købet af en ny mobiltelefon – selvfølgelig kun hvis du rent faktisk trænger til en ny mobil.

Ved at købe både mobilabonnement og mobiltelefon på én gang hos et teleselskab kan der være mange penge at spare i forhold til at købe mobiltelefonen hos en elektronikforhandler og mobilabonnementet hos et teleselskab hver for sig. Det skyldes, at de fleste teleselskaber giver såkaldt mobilrabat på en telefon. Du får derfor telefonen til en væsentligt lavere pris end hos andre forhandlere, men til gengæld binder du dig også til et mobilabonnement – ofte i seks måneder.

Teleselskaberne tjener penge på, at kunderne glemmer at skifte til et billigere mobilabonnement og/eller teleselskab efter bindingsperiodens udløb. Hvis du køber en mobiltelefon med mobilrabat hos et teleselskab, skal du derfor huske at give dit mobilabonnement et tjek inden bindingsperiodens udløb. Dermed undgår du at betale unødvendigt dyrt for mobilabonnementet, som du købte for at opnå en lav købspris på telefonen.

Husk, at det ikke altid kan svare sig at købe en mobiltelefon hos et teleselskab. Det kan svare sig, hvis mindsteprisen ved køb af en mobiltelefon på telefon og abonnement er lavere end den samlede pris for samme telefon købt hos den billigste elektronikforhandler og det billigste tilsvarende mobilabonnement købt hos et lavprisselskab.

Eksempel

Herunder ses et ægte eksempel, hvor det er 900 kroner billigere at købe en iPhone 14 hos et teleselskab sammen med et mobilabonnement med fri data end at købe telefonen hos den billigste elektronikforhandler og et tilsvarende abonnement med fri data i seks måneder hos det billigste lavprisselskab:

Telefon og abonnement købt sammen Telefon og abonnement købt hver for sig
Pris på iPhone 14 Førpris: 8.299 kr.
Mobilrabat: 3.300 kr.
Pris efter rabat: 4.999 kr.
6.549 kr.
Pris på mobilabonnement Fri tale og fri data: 269 kr./md.
6 måneders binding
Samlet pris: 1.614 kr.
Fri tale og fri data: 179 kr./md.
Ingen binding
Samlet pris: 1.074 kr.
Øvrigt (gebyrer, fragt m.m.) 158 kr. 49 kr.
Samlet mindstepris 6.771 kr. 7.672 kr.

Rabatter på streamingtjenester

Streaming er uhyre populært blandt danskerne, og udvalget af tjenester har aldrig været større: Netflix, TV 2 PLAY, Disney+, Viaplay, Max (Discovery+ og HBO Max), C More, Spotify og TIDAL er blot nogle af de mest populære tjenester.

De danske mobilselskaber har fået øjnene op for streamingtjenesternes popularitet. Mange teleselskaber tilbyder derfor billig adgang til populære tjenester – ja, nogle teleselskaber giver sågar helt gratis adgang til i tjeneste i én eller flere måneder.

Nogle teleselskaber sælger færdigstrikkede abonnementer med én eller flere tjenester inkluderet. Andre teleselskaber lader kunderne mikse flere streamingtjenester, og så er der også nogle teleselskaber, som blot lader kunderne tilvælge én eller flere streamingtjenester med rabat til et hvilket som helst mobilabonnement hos selskabet.

Uanset måden teleselskaberne giver rabatter på streamingtjenester, er der mulighed for at spare penge i forhold til at købe streamingtjenesterne hos de enkelte streamingtjenester. Det kan derfor kun anbefales at afsøge muligheden for at købe en eller flere streamingtjenester med rabat hos et lavprisselskab. Dette er