Googles Zoomforbedring-funktion imponerer – se 10 eksempler

Googles nye Zoomforbedring-funktion i Pixel 8 Pro og Pixel 9-serien kan bringe detaljer frem i selv de mest uskarpe billeder. Se 10 imponerende eksempler her.

Googles Zoomforbedring-funktion imponerer – se 10 eksempler

I sidste uge lancerede Google funktionen Zoom Enhance eller Zoomforbedring, men kun til Pixel 8 Pro, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL og Pixel 9 Pro Fold.

Inden funktionen bliver tilgængelig i Google Fotos-appen, har Peyman Milanfar, som arbejder med avanceret billedbehandling og maskinlæring hos Google Research, delt en række smagsprøver.

Se også: Google Pixel 9 er billig og super smart

Hvad er Zoomforbedring i Googles Pixel-telefoner?

Men først – hvad er Zoomforbedring overhovedet for noget? I modsætning til den eksisterende kamerafunktion Super Res Zoom, som fungerer, mens man tager et foto, anvendes denne nye zoomfunktion i Fotos-appen, efter billedet er taget. Zoomforbedring finder man i sektionen “Værktøjer”, når man redigerer et foto i Google Fotos.

Der er tale om en AI-model, som kører lokalt på telefonen, og derfor er funktionen også kun at finde på Pixel 8 Pro og ikke den almindelige Pixel 8.

Google præsenterede Zoomforbedring tilbage i oktober 2023, en uge inden Pixel 8-serien landede på butikshylderne. Det har altså taget Google et godt stykke tid at færdigudvikle funktionen, som nu er klar i forbindelse med Pixel 9-lanceringen.

Se også: De bedste priser og tilbud på Google-telefoner

Zoomforbedring gør uskarpe fotos knivskarpe

Funktionen virker også på gamle billeder, som er taget med en anden telefon end en Pixel-telefon. Funktionen fungerer også på andre type billeder end klassiske fotos – for eksempel kan man opskalere AI-genererede billeder, så de får en højere opløsning og bedre billedkvalitet.

Peyman Milanfar har i en tråd på X delt en række før/efter-billeder ved brug af Zoomforbedring. Billederne vises i tre udgaver: Først det originale billede, derefter en beskåret udgave og til slut en udgave af den beskårede version, som er blevet optimeret med Zoomforbedring.