Guide: Sådan får du MitID allerede i dag

Du behøver ikke vente på en aktiveringskode fra din bank for at skifte fra NemID til MitID. Se en trin for trin-guide til, hvordan du får MitID.

Guide: Sådan får du MitID allerede i dag

Det er nu muligt at tage MitID i brug. Ifølge Digitaliseringsstyrelsen får alle danskere en besked fra deres bank indtil sommeren 2022, når det er deres tur til at tage MitID i brug. Men du behøver faktisk slet ikke at vente på en akteringskode fra din bank, før du kan skifte fra NemID til MitID.

Hvis du allerede nu vil bruge MitID, kan du nemlig gøre dette. Det foregår på MitIDs hjemmeside og kræver, at du opretter dig i det nye, digitale og sikrere ID-system. Nedenfor kan du se en trin for trin-guide til, hvordan du opretter MitID.

Bemærk: Du skal stadig bruge NemID, selv om du skifter til MitID. Mange hjemmesider og apps understøtter indtil videre kun login via NemID, så du skal derfor fortsat bruge NemID til disse, indtil hjemmesiderne implementerer login via MitID. Andre tjenester understøtter i overgangsfasen både NemID og MitID, for eksempel sundhed.dk. Her kan du vælge at benytte MitID i stedet for NemID.

Se også: MitID er lanceret – i dag får de første danskere adgang

Sådan får du MitID med det samme

Herunder kan du se, hvordan du kommer i gang med MitID allerede i dag, selv om du ikke har fået en aktiveringskode fra din bank.