Microsoft Teams kommer til Android Auto efter et års forsinkelse

Microsoft har afsløret, at it-giganten i næste måned lancerer understøttelse af kommunikationstjenesten Teams i Android Auto til biler.

Microsoft Teams kommer til Android Auto efter et års forsinkelse

Da Android Auto blev introduceret som en ny løsning i bilers infotainmentsystem tilbage i 2015, fandtes der hovedsageligt kun apps til at afspille musik, podcast og andre medier samt apps til navigation såsom Google Maps. Udvalget af apps er løbende blevet forbedret markant.

I maj 2023 kom det da også frem, at Microsoft Teams ville komme til Android Auto sammen med blandt andet Zoom. Der blev dog ikke givet nogen tidsramme for lanceringen.

I mellemtiden kom Zoom til Android Auto i september, Webex Cicso fulgte trop samme uge. De to apps blev annonceret samtidig med Microsoft Teams, men i efteråret var der stadig ikke noget nyt om Microsofts planer.

Læs også: Nu viser Android Auto din telefons baggrundsbillede

Nu kommer Teams – med ni måneders forsinkelse

Men nu har Microsoft endelig givet os mere information om lanceringstidspunkt. I sin oversigt over kommende produktlanceringer bekræfter selskabet, at Teams til Android Auto er planlagt til at blive lanceret i februar 2024 – altså cirka ni måneder efter den oprindelige annoncering.

Microsoft forklarer kort, at Teams til Android Auto vil være i stand til at ringe op og modtage samtaler. Samtalerne vil med al sandsynlighed ikke vise video, da det af gode grunde vil distrahere føreren.

”Teams i Android Auto giver dig enkel adgang til at deltage i møder fra kalenderoversigten, hurtigt ringe til de gemte kontakter og se dine seneste samtaler på Android-telefonen.”

På nuværende tidspunkt er der ikke nævnt nogen specifik dato til udrulningen af Microsoft Teams til Android Auto. Microsoft Teams har været tilgængelig som app til CarPlay siden 2021, så udrulningen af appen til Android Auto må siges at være på høje tide.

Læs også: Microsoft tæt på at overhale Apple som det mest værdifulde selskab