Microsoft tæt på at overhale Apple som det mest værdifulde selskab

Apple og Microsoft har igennem mange år kæmpet om at være det mest værdifulde firma. Nu ser det ud til, at Microsoft er ved at overhale Apple.

Microsoft tæt på at overhale Apple som det mest værdifulde selskab

De to 70’er-selskaber Apple og Microsoft blev grundlagt inden for et år af hinanden, og længe har de kæmpet en indædt kamp om at være verdens største techselskab.

Nu ser det ud til, at Microsoft er ved at overhale Apple indenom og sætte sig på tronen som verdens største selskab inden for alle kategorier.

Læs også: Apples Q3 viser stærkt iPhone-salg og bedste omsætning for tjenester

Microsoft er ved at lukke hullet til Apple

Apple og Microsoft har skiftedes om at have positionen som verdens mest værdifulde selskab. Først var det i kategorien verdens største techselskab, men nu er det i alle kategorier.

Første gang Apple blev verdens største techselskab, var i 2010, hvor selskabet overtog titlen fra Microsoft, da værdien af Apple ramte 222 milliarder dollar. Det var dog en position, som Microsoft generobrede i 2018.

I dag er Apple tilbage i førersædet, men forskellen på de to selskaber er relativt lille – nemlig på 100 milliarder dollar.

Microsoft har nemlig en værdi på 2,73 milliarder dollar, mens Apples værdi er estimeret til at være på 2,83 milliarder dollars. Apples værdi lå dog indtil for nylig på 3 milliarder dollar.

Apple har tabt pusten

Apple har hen over de seneste dage tabt markedsværdi i forhold til Microsoft.

Dette skyldes i nogen grad, at den britiske bankkoncern Barclays rapporterede, at efterspørgslen på iPhones er dalende, og at den kommende iPhone 16-serie ikke vil byde på nævneværdige nyheder.

Imens er Microsofts værdi steget med 57 procent i 2023. Mens Apple ifølge Appleinsider er stærkt afhængige af at få solgt iPhones for at fastholde sin værdi, er Microsoft ikke på samme måde afhængige af at sælge hardware. Tværtimod er Microsofts værdi nu mere bundet op på abonnementer på software såsom Microsoft 365, Windows-licenser og cloudløsninger (Azure).

Dertil kommer, at Microsoft har lanceret deres digitale AI-assistent Copilot, mens Apple endnu ikke har lanceret deres bud på en AI-chatbot.

Det er nemt at glemme, at Apple længe har gjort brug af AI. Apple ynder blot at kalde det maskinlæring. Som Apple har for vane, bevæger selskabet sig sjældent ind på et nyt marked som de første.

Læs også: Microsoft vil overtage Apples plads som verdens største selskab