Musk: Derfor skal alle brugere af X / Twitter betale

Elon Musk antyder nu, at alle brugere af X (tidligere Twitter) skal betale et månedligt abonnement - det er den eneste måde at bekæmpe bots på.

Musk: Derfor skal alle brugere af X / Twitter betale

Det kan snart blive sådan, at brugere af den sociale medieplatform X, der tidligere var kendt som Twitter, skal til at betale for at kunne bruge tjenesten – ifølge Elon Musk, der i dag ejer X, er det en effektiv måde at bekæmpe bots på.

Under en samtale med Israels premierminister Benjamin Netanyahu, der blev streamet på Musks X-platform, argumenterede han for, at en betaling for brug af systemet ville øge omkostningerne for dem, der implementerer bots.

Fast månedligt gebyr er eneste mulighed for at bekæmpe bots

“Den vigtigste grund til, at vi går over til at have en lille månedlig betaling for brug af X-systemet, er, at det er den eneste måde, jeg kan komme i tanke om at bekæmpe store hære af bots,” sagde Musk. Han bemærkede, at bots koster håndører at tage i brug, men et månedligt gebyr for at bruge X vil gøre det sværere for brugere af bots at retfærdiggøre investeringen.

Han antydede, at hvis brugerne skulle betale “et par dollars eller sådan noget”, ville det have en afsmittende effekt på bots, som ville koste mere, og det ville være besværligt at finde nye betalingsmetoder til hver enkelt.

Virksomheden har allerede et abonnementsniveau, og Musk bemærkede, at den i fremtiden vil have en lavere pris.

“Det er en længere diskussion, men efter min mening er det faktisk det eneste forsvar mod store hære af bots,” siger han. Han peger på forbedringer inden for kunstig intelligens, som gør det muligt for bots at bestå test, der normalt bruges til at filtrere ægte internetbrugere.

Se også: De billigste mobilabonnementer

Forslaget høster ros og ris

Kommentarerne skabte som forventet en storm på nyhedswebsteder verden over og på X, hvor meningerne delte sig.

Musk-fans roste bl.a. forslaget, mens nogle brugere kritiserede det eller satte spørgsmålstegn ved, om det rent faktisk ville ske.

Bots på Twitter kan være et problem, fordi de kan bruges til at sprede spam, falske konti og propaganda. De kan også bruges til at manipulere trends og forstærke bestemte budskaber eller hashtags, hvilket potentielt kan fordreje den offentlige mening. Derudover kan bots forbruge en uforholdsmæssig stor mængde ressourcer, hvilket gør platformen langsommere og påvirker brugeroplevelsen.

I sidste ende kan udbredelsen af bots på Twitter føre til et tab af tillid og legitimitet til platformen.

Se også: Hvordan påvirker teknologi mennesket?

Facebook og TikTok følger med på sidelinjen

Uanset hvad, vil det i hvert fald være kontroversielt, hvis man skal betale for at bruge et socialt medie. Det vil formentlig få brugerne til at stille nogle krav til form og indhold og i forhold til at få vist reklamer.

Andre sociale medier som Facebook og TikTok følger formentlig sagen nøje, da selv et lille beløb om måneden per bruger kan løbe op i milliardbeløb i indtægter, hvis brugerne vel og mærke er friske på at betale.

Se også: Find billigt abonnement