Nu kan du deaktivere Bixby-knappen på Galaxy S8, S8+ og Note 8

Samsung er begyndt at rulle en opdatering ud til Bixby, som nu lader dig deaktivere Bixby-knappen på Galaxy S8, S8+ og Note 8.

Nu kan du deaktivere Bixby-knappen på Galaxy S8, S8+ og Note 8

I lande som Danmark er de fleste assistenter på mobilen ikke nær så anvendelige som engelsktalende lande, og det gælder også for Samsungs assistent Bixby.

Danske ejere af Samsung-topmodellerne Galaxy S8, S8+ og Note 8 har derfor måttet ty til tredjepartsapps for at få mere nytte af den dedikerede knap, der er placeret på venstre side under volumeknapperne. Det sørgede Samsung dog for at gøre svært ved gentagende gange at blokere andre apps i at ændre, hvilken funktion den ekstra hardwareknap skal tjene.

Læs også: Samsung lancerer Bixby Voice i hele verden

Nu ser det dog ud til, at Samsung opfylder et ønske fra mange internationale brugere af dets topmodeller, som ikke benytter Bixby, og som derfor ikke vil have knappen til at åbne Bixby Home og Bixby Voice.

Samsung Bixby
Foto: Sammobile.com

Hjemmesiden Sammobile har nemlig spottet, at den seneste udgave af Bixby-appen lader dig deaktivere knappen. Alt du skal gøre er at klikke på en knap øverst på skærmen i Bixby-appen, og så slår du knappen til eller fra.

Du kan altså nu vælge at have knappen slået fra eller aktiveret, hvor et tryk på den åbner Bixby Home, og hvor du åbner Bixby Voice, som kun virker på engelsk og sydkoreansk, ved at holde knappen nede. Det ser dog ud til, at Bixby Voice fortsat vil blive åbnet, når knappen holdes nede, selv om man har valgt, at knappen ikke skal åbne noget. I indstillingerne står der nemlig: ”Bixby-knappen vil altid åbne Bixby Voice, når man trykker på knappen og holder den nede.”

Læs også: Samsung blokerer igen mulighed for at ændre Bixby-knappen

På nuværende tidspunkt ser det ud til, at funktionen ruller ud til tilfældige ejere af Galaxy S8, S8+ og Note 8. Du kan se, om du har den seneste udgave af Bixby-appen, ved at kigge efter de nye funktioner eller versionsnummeret 2.0.03.3 i afsnittet ’Om Bixby’ i appen.