Ny app bringer iMessage til Android – og den virker overraskende godt

Den nye app Beeper Mini gør det muligt at sende og modtage iMessage-beskeder via en Android-telefon. Modsat tidligere løsninger fungerer Beeper Mini overraskende godt.

Ny app bringer iMessage til Android – og den virker overraskende godt

Der har været stort fokus på iMessage og Apples manglende kompatibilitet med Android-telefoner. Der har sågar været talrige historier om, at børn og unge har følt sig udenfor fællesskabet, fordi deres beskeder ikke er blå. Blå beskeder indikerer, at man har en iPhone, hvor grønne beskeder betyder, at man har en Android-telefon.

For børn, hvor iPhone er et vigtigt statussymbol, er beskedernes farver vigtige. Har man en Android-mobil, kan man med den nye app Beeper Mini komme ind i varmen blandt iPhone-brugere – vel at mærke uden at skulle investere i en iPhone.

Læs også: Google vil samarbejde med Apple om RCS

Sender beskeder direkte til Apples servere

Den nye app fungerer ved, at den sender beskeder direkte fra din Android-telefon til Apples servere, inden de når frem til modtageren. Tidligere løsninger såsom Sunbird og Nothing Chats har krævet, at beskederne blev dirigeret via en Mac-computer, før beskederne blev omdannet til iMessage-beskeder.

Men Beeper Mini har fundet på en langt smartere – og ikke mindre sikrere – løsning. Appen bygger på et open source-projekt, som for nylig blev offentliggjort. Her lykkedes det at analysere og studere Apples iMessage-protokol, så det er muligt at sende og modtage

Det er muligt, da holdet bag Beeper Mini har analyseret den trafik, der sendes mellem iMessage i Apples Beskeder-app og Apples servere. Derefter har de bygget Android-appen, som er i stand til at kommunikere direkte med Apples servere på præcis samme måde som Apples Beskeder-app til iPhones.

Stort fokus på sikkerheden

Andre firmaer har tidligere forsøgt sig med at gøre Android kompatibelt med iMessage-protokollen, men der har sikkerheden haltet – og løsningerne har heller ikke været tilnærmelsesvis lige så simple at betjene som Beeper Mini.

Det er firmaer som Sunbird og Nothing, som tidligere har gjort forsøget, hvilket endte ud i en stor sikkerhedsskandale. Det viste sig nemlig, at beskederne slet ikke var krypterede.

Holder bag Beeper Mini påstår dog, at de er lykkes med at holde et højt sikkerhedsniveau med beskeder, der er ende-til-ende-krypterede, før de sendes. Hverken Beeper eller Apple kan se beskedernes indhold, lyder det. Krypteringsnøglerne forlader heller ikke din Android-mobil, og der er heller ikke behov for at logge ind med sit Apple-id. Listen over kontaktpersoner på din telefon forlader heller ikke din enhed.

I et blogindlæg gennemgår holdet bag appen i detaljer, hvordan det er lykkedes dem at udvikle løsningen. De inviterer også nysgerrige sjæle og sikkerhedsforskere til at dykke ned i koden og verificere selskabets påstande.

Det er svært at forestille sig at Apple kan leve med den nye app. Kun tiden vil vise, om Apple forsøger at ændre i sin iMessage-protokol for at forhindre adgang udefra. Det forlyder dog, at løsningen fungerer på en måde, så Apple er nødt til at ændre i iMessage-protokollen på samtlige platforme, hvor iMessage i dag kan betjenes, for at forhindre Beeper Mini i at virke.

Beeper Mini koster 16 kroner per måned, og der er en gratis prøveperiode på 7 dage, hvor du kan se, om appen virker efter hensigten.

Læs også: Android-producent integrerer Apple iMessage i besked-app