Sådan deler du pladsen i Google Fotos med familien

Er du også ved at løbe tør for plads i Google Fotos eller på dit Google Drev? Sådan deler man pladsen i Google Fotos med familien - det er let og billigere.

Sådan deler du pladsen i Google Fotos med familien

Google Fotos er en af de mest brugte tjenester til backup af billeder og video i skyen, som indtil fornylig har været helt gratis at benytte. Tilbage i november sidste år meldte Google dog ud, at den fest snart sluttede. Er du en af dem der bliver ramt og fremover skal betale for lagerplads i Google Fotos? Så er der alternativer eller du kan vælge at dele lagerpladsen med hele familien, og dermed gøre backup i Google Fotos så billig som muligt. Her en guide til hvordan du deler pladsen på Google Fotos.

Denne nye Google Photos-politik bliver effektueret fra den 1. juni 2021, hvorefter man kun får 15 GB gratis lagerplads. Billeder, der er blevet lagt op inden denne dato, tæller ikke med i de 15 GB. Hvis man vil uploade billeder og videoer efter denne dato og over 15 GB, så må man hoste op med minimum 17 kroner per måned. Herefter skal man selv tilkøbe ekstra lagerplads. Men i stedet for at flere i familien gør dette, så kan man let dele lagerpladsen, men uden at dele de ting, som bliver uploadet til skyen. Den billigste pris på lagerplads i Google One (herunder Google Fotos) er 170 kroner om året eller 17 kroner per måned. Og skal flere i familien have mere lagerplads til Google Fotos, så kan det blive en dyr affære. Man kan være op til fem i familiedeling, og derudover en familieadministrator.

Her er en kort guide til, hvordan du opretter en familiegruppe og deler lagerpladsen i Google Fotos.

Læs også: Sådan beskytter du dig online med en VPN

Opret en familiegruppe

Man kan oprette en familiegruppe på både PC, Android-telefon og en iOS-enhed og alle steder er fremgangsmåden forskellig:

  • På en computer: går man til familiemedlemmer på Google.
  • På Android: benytter man Google Play-appen. Øverst i venstre hjørne skal du trykke på menuen og så Konto. Foroven skal du trykke på Familie og så Tilmeld dig nu.
  • På iOS bruges: Google One-appen. Øverst til venstre skal du trykke på menuen, efterfulgt af Indstillinger, efterfulgt af Familieindstillinger. Tryk på Administrer Google-familiemedlemmer efterfulgt af Opret familiegruppe).

Når du inviterer familiemedlemmer modtager de en invitation. Denne skal de acceptere indenfor 14 dage.

Del lagerpladsen med familien

Administratoren af familiegruppen køber et Google One-medlemskab og deler det med hele familien uden yderligere omkostninger. I kan købe lagerplads fra 100 GB og helt op til 30 TB, alt efter hvor meget plads i har brug for. Man deler udelukkende selve pladsen og ikke indholdet der kommer i skyen. Administrator kan altid følge med i, hvor meget lagerplads der benyttes af hver enkelt medlem. Administrator kan dog ikke se dine billeder, videoer eller andre elementer via din delte lagerplads. Andre kan ikke se dine filer, før du deler dem direkte.

  • På Android og iOS: På din Android-telefon eller -tablet skal du åbne appen Google One. Tryk på Indstillinger foroven. Tryk på Administrer familieindstillinger. Aktivér Del Google One med din familie. Bekræft ved at trykke på Del på den næste skærm. Tryk på Administrer familiegruppe og så Inviter familiemedlemmer.
  • På en computer: Gå til Google One. Klik på Indstillinger til venstre. Aktivér Del Google One med din familie.

Og det er selvfølgelig ikke kun på Google Fotos at lagerpladsen deles. Google One inkluderer Google Drev, Gmail og Google Fotos.

Læs også: Her er syv af de bedste tjenester til online backup

Priser for Googles lagerplads

  • 100 GB for 16 kroner per måned
  • 200 GB for 25 kroner per måned
  • 2 TB for 79 kroner per måned
  • 10 TB for 399 kroner per måned
  • 20 TB for 799 kroner per måned
  • 30 TB for 1.199 kroner per måned

Man kan vælge at betale for lagerpladsen per år, hvilket giver lidt rabat. Sådan deler man pladsen i Google Fotos med familien – det er ganske simpelt.

Se også: Nyheder om apps og tjenester

Videre om emnet

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 22/10/2020 kørte vi en artikel med temaet Saml familiens mobilabonnementer og spar penge – Du finder artiklen her. Absolut seneste nyt om temaet kan du finde her.